LEKKER LOPEN


"Zondag gaan we eens een lekker eind lopen", zei ik tegen P. terwijl we in de tuin druk aan het werk waren. Het vergt elk voorjaar weer behoorlijk wat tijd en energie om de tuin toonbaar te maken om er in de zomer weer volop van te kunnen genieten. Eerst moet er het nodige snoeiwerk aan de bomen en grotere struiken gedaan worden, de uitgebloeide overblijfselen van de vaste zomerplanten, vaak is dat riet geworden,  moet weggehaald worden het gras moet na een eerste maaibeurt geverticuteerd worden, waarna er kalk en kunstmest gestrooid kan worden en de rozen moeten gesnoeid worden.  En omdat we dat niet allemaal in één week willen en kunnen doen, zijn we daar in het voorjaar toch wel een paar weken mee zoet.

Maar door het mooie weer van de afgelopen weken zijn we dit jaar erg vroeg met alles. Tijd om eens wat verder om ons heen te kijken dan alleen onze tuin. En zo gingen we vanmiddag op stap voor ons eerste grote rondje in onze woonomgeving. We hebben ongeveer zes of zeven verschillende rondjes van tussen de tien en twintig kilometer en die willen we elk jaar allemaal minimaal één keer lopen. 

En daar zag ik ze dan, de eerste lammetjes. Ik word daar altijd zo blij van. Dat jonge spul huppelt zo frank en vrij bij moeders in de wei. Voor mij altijd weer een mooi voorbeeld van hoe onbekommerd een bestaan kan zijn.

Echt onbekommerd is het voor ons even niet. Naast de oorlogsdreiging, die ik gelukkig wat meer van me af kan zetten zijn er even andere zorgen. Afgelopen week heeft P. weer een scan gehad en dinsdag zal er dan weer een gesprek zijn met de artsen. Dan zullen we weten of de groei van kankerhaarden weer tot stilstand is gekomen of dat ze juist weer toegenomen zijn. Het blijft elke keer weer spannend om naar zo'n gesprek te gaan. Uit de gezondheid van P. valt niets af te leiden. Dat is een situatie van de éne dag gaat het beter dan de andere. 

Ondanks dat P.  soms wel te kampen heeft met het gevoel van minder energie te hebben, is het gelukkig wel mogelijk om zo als vanmiddag de wandelschoenen aan te trekken en een flink stuk te gaan lopen en daar genieten we dan ook van. En zo lang dat nog kan vinden wij dat het nog wel lekker loopt in ons leven. En dat willen we ook nog wel graag een tijdje zo houden.

                                     klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 20 Maart 2022 - 6:31 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Sterkte met de gezondheid en bijbehorende zorgen. En geniet lekker van het voorjaar, nu gaat het echt beginnen, heerlijk!

Renesmurf, (URL) - 20-03-’22 20:36
Sjoerd

Het laatste kan ik me voorstellen. maar blijf positief, laat alles gewoon op je afkomen….

Sjoerd, (URL) - 20-03-’22 22:49
marjolijn

Ja, altijd weer spannend die uitslagen. Ik duim voor een goede.
Geniet volop van de lente, fijn als de tuinklus weer klaar is.

marjolijn, (URL) - 21-03-’22 06:51
Riet (e) pietz

Fijn dat het jullie lukt om zo’n flinke wandeling te maken, inderdaad gezond voor lichaam én geest. Tobben lost niets op maar het valt toch niet mee om dit soort zorgen van je af te zetten. Ik hoop dat er gunstige uitslagen liggen te wachten.

Riet (e) pietz, (URL) - 21-03-’22 17:23
ria

Spannende tijden dus. Sterkte voor morgen!

ria, (URL) - 21-03-’22 18:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.