VERMAKELIJK


In mijn hoofd zijn we al wel vier of vijf blogjes verder, want het voornemen was er wel, maar van de uitvoer kwam even niets terecht. Misschien, als het veel regent de komende dagen, schrijf ik met terugwerkende kracht nog wat blogjes over dat wat ik in de afgelopen weken toch zeer de moeite waard vond.

Waarom als het regent? Omdat ik nu met vakantie ben en het de laatste jaren standaard lijkt te worden, dat als wij weggaan, het weer zich niet van zijn beste kant laat zien. Maar we hebben in ieder geval nu drie mooie dagen gehad waarin ik al heel veel gezien heb.

We zijn bij Hengelo Gelderland neergestreken. Het is een omgeving die ik alleen maar ken van snel er door heen rijden, toen ik als tiener in de Achterhoek woonde en we regelmatig van Rekken naar Apeldoorn reden om de familie te bezoeken. Vanuit Hengelo zijn er heel wat leuke bestemmingen op de fiets te bereiken, zoals, Doetinchem, Ruurlo, Vorden, Doesburg, Bronkhorst en Zutphen. De laatste drie plaatsen hebben we al wel eens bezocht, maar ze zijn zeer de moeite waard om nog eens te bezoeken en zeker nu de fietstocht er naartoe weer heel anders is, omdat we van een andere kant komen. 

Gisteren was het zondag en ik moet zeggen dat het hier dan wel heel erg druk is met fietsende mensen. Nee, zo rustig als het was toen ik in de Achterhoek woonde, is het al lang niet meer., maar de gemoedelijkheid  en de gezelligheid is er nog steeds en lijkt wel te zijn toegenomen.

We hadden nog maar 5 km. gefietst of ik hoorde al de muziek waar ik altijd zo blij van word. Het bleek de Bronckhorst Windsymphony te zijn, een gelegenheidsorkest met als harde kern gevormd door diverse leden van de Harmonie Vorden. En of het nu een Harmomieorkest of een Fanfare is, maakt mij niet uit. Ik word er altijd blij van, omdat ik die muziek met de paplepel ingegoten heb gekregen. Mijn vader speelde tuba bij een fanfare en mijn broer klarinet bij een harmonie. Ik heb daar een half uur heerlijk staan te genieten. Natuurlijk moesten we ook even gniffelen om de titel van dit festijn. 

Op onze verdere fietstocht werden we getrakteerd op een optocht van oude trekkers. Niet zo maar een optochtje, nee het waren er denk ik wel meer dan honderd en allemaal vrolijke en blije gezichten. 

Na nog weer een aantal kilometers gefietst te hebben, kwamen we langs kasteel Ruurlo. Daar stond een bruidspaar met paard in vol ornaat te poseren. Ik heb er wel foto's van gemaakt, maar ik vond de kasteeltuin toch net iets mooier. Bovendien ben ik helemaal verrukt van die kleurige rododendrons die overal in bloei staan.

En dan last but not least, 's morgens bij de koffie had ik mij al kostelijk vermaakt met het observeren van de meikevers. Natuurlijk wist ik niet direct welk beest dit nu weer was, maar met een beetje naslagwerk kom je een heel eind. Kortom het is hier goed toeven in de Achterhoek en het is fijn om er even uit te zijn.

 

                              klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Maandag 23 Mei 2022 - 6:15 pm | | Standaard

vier reacties

ria

Fijn dat je het tot nu toe in elk geval treft en een buitje zoals vanmorgen hier is toch niet erg als het daarna maar weer droog is, de zon schijnt zelfs. Van fanfares en muziekkorpsen geniet ik ook altijd volop.

ria, (URL) - 24-05-’22 08:17
Riet (e) pietz

Mooie dagen geweest dus, van harte gegund. Prachtig die halve bossen van Rododendrons, heel herkenbaar. Hier horen we nog maar zelden muziek op straat door een harmonieorkest of een drumband, best wel jammer.

Riet (e) pietz, (URL) - 24-05-’22 15:59
Renesmurf

Het leuke van webloggen vind ik nog steeds dat de weblogger gewoon de baas is, en als je even wat minder logt en meer geniet, moet kunnen.

Renesmurf, (URL) - 25-05-’22 18:51
StaartjeLiesbeth

Herkenbaar, dat denken dat je ‘straks’ zeeën van tijd hebt. Mooi gebied! Ja, van een beetje wilde natuur houd ik wel. Mooi.

StaartjeLiesbeth , (URL) - 08-06-’22 19:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.