TIJD EN DRUK


Elke keer verkijk ik me er weer op, dan denk thuis: straks als ik met de caravan weg ben krijg ik zeeën van tijd. Dan kom ik eindelijk eens toe aan die dingen die ik ook leuk vind, maar die er nu wel eens bij blijven. 

Niets is minder waar. Ik vergeet dan, dan de dagelijkse dingen zoals wassen, aankleden, eten, boodschappen doen etc. veel meer tijd kosten, omdat alles met èn aangepaste snelheid gaat èn omdat het door de omstandigheden niet zo snel gaat als thuis. Bovendien gaan we iedere dag een flink aantal uren op stap, want er moet ook iets gedaan worden zoals fietsen, wandelen, museum bezoeken, door een stadje slenteren en noem maar op

Toch wil ik mijn goede voornemen niet meteen weer verbreken, dus klim ik toch maar even in de laptop voor een blogje, hoe klein dan ook.

Gisteren bedacht ik tijdens onze wandeling, rondje Hackfort van 15km, dat ik dit landschap zo aantrekkelijk vind, omdat niet elk stukje land produktief gemaakt hoeft te worden. Hier liggen nog heel veel percelen land waar niet zo veel mee gebeurt. Het gras mag groeien zoals het is, met allerlei bijplanten ertussen. En dan weer een weilandje met koeien en even verderop een bouwakkertje met mais. Heel divers en dat maakt het zo aantrekkelijk. Ik loop als het ware in een schilderij.

Dat brengt me even naar kasteel Ruurlo, dat nu een museum is  en hoort bij museum More in Gorssel, waar ik een paar jaar geleden geweest ben. In deze week hebben we dit museum nu ook bezocht. Hier zijn vele schilderijen van Carel Willink te zien. Mooi, om die collectie bij elkaar te zien. En een paar jurken van Fong Leng waarin Mathilde in rondgehopst heeft.  

Dit is één van de vele landgoederen die in deze omgeving "ergens" verscholen staan. Altijd weer leuk om er tijdens een wandeling tegenaan te lopen.

Hieronder een impressie van de mooie omgeving waar ik doorheen loop

                                klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Donderdag 26 Mei 2022 - 08:11 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Een mooi pand in een geweldige omgeving, maar aan jan modaal niet besteed, onderhoud is volgens mij duurder dan wat ik per jaar verdiend heb.

Sjoerd, (URL) - 26-05-’22 12:41
Riet (e) pietz

Lijkt me leuk om in dat mooie gebouw rond te lopen, prachtig kasteeltje.
Ik heb altijd een hekel aan caravan vakanties gehad juist om de reden die jij aanhaalt, je moet gewoon je huishouden blijven doen maar dan heel primitief. De kinderen vonden het prachtig maar ik had nooit het gevoel dat ik vakantie had.

Riet (e) pietz, (URL) - 26-05-’22 17:07
Mrs. T.

Wij hebben ooit gelogeerd in de StayOkay van Gorssel. Was zo leuk. En toen ook naar kasteel Ruurlo geweest. Prachtige omgeving.

Mrs. T., (URL) - 26-05-’22 18:16
Renesmurf

Op steeds meer plekken laat men de natuur zijn gang gaan en zo probeert men om de boel in stand te houden. Ach ja, het hele leven, van opstaan tot weer slapen gaan kost tijd, en die moet benut.

Renesmurf, (URL) - 26-05-’22 20:17
ria

Je kunt maat het één of het ander doen en naarmate je ouder wordt gaat de tijd ook steeds sneller ;-)

ria, (URL) - 28-05-’22 07:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.