VRIENDSCHAP


Even voor de liefhebbers. Rixte was het weekend bij ons. Ik was vorige week ook al een dag bij haar, maar de foto's die ik toen gemaakt heb waren wat wazig en dus niet geschikt om te plaatsen. Deze wel.

De vorige keer dat ze hier waren, was Rixte 's nachts een keer wakker geworden. Haar moeder heeft toen een kapitale fout gemaakt. Ze pakte de twee beren en met zware stem liet ze de grote beer vragen of Rixte ook zin had om met hen te spelen. Van slapen kwam die nacht niet veel meer terecht, want Rixte sloot onmiddellijk vriendschap met de beren. Toen Rixte dit weekend de beren in haar kinderstoel zag zitten was ze meteen dol enthousiast. Ze herkende de beren en was er volop mee in de weer. (Het zijn de AH beren van jaren geleden, ze hebben altijd ter versiering op het logeerbed gezeten) Bij het naar huis gaan moest ze huilen toen ze de beren los moest laten, maar ja de beren wonen nu eenmaal bij ons en dat moet ook maar zo blijven. We hebben haar even afgeleid en de beren buiten haar gezichtsveld gebracht.

Dit weekend heeft ze ook vriendschap gesloten met Sjors.

We leren hen wel dat Rixte niet aan Sjors mag komen en dat Sjors niet aan Rixte mag snuffelen. Rixte heeft nog wel ontzag voor Sjors, maar schrikt toch niet meer zo van hem als hij bij haar in de buurt komt. Voor Sjimmie de poes had ze vanaf het begin minder angst. Waarschijnlijk komt dat omdat de poes minder groot is dan de hond. Natuurlijk zullen we Rixte en Sjors nooit samen in de kamer laten zonder toezicht, want je weet maar nooit, maar voor Sjors is het fijn dat hij niet meer de hele dag vast hoeft te liggen.

hanscke Zondag 27 Augustus 2006 - 10:29 pm | | Standaard

twaalf reacties

Renesmurf

Oeps, haha, ik log wel wazige foto`s :-p

Kinderen en dieren moet je inderdaad nooit samenlaten.
Een volwassene er bij, en het is wel oke.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 27-08-’06 23:24
Vrouwke

Het is een mooi meisje. Trouw dus ook aan haar vriendjes. Een goede eigenschap!

Vrouwke, (URL) - 28-08-’06 10:14
Rose

Leuke foto’s, Hanscke!

Rose, (E-mail ) (URL) - 28-08-’06 12:25
pascha

ach wat een lief meiske

pascha, (URL) - 28-08-’06 15:29
Carola

Wat een lief gezichtje! Heel mooie foto’s. En Sjors ziet er ook erg braaf uit, ze worden vast nog wel echte dikke vriendjes als ze wat groter is. Fran en onze poes zijn ook dikke vrienden. Fran is wel eens wat hardhandig met poes maar poes is wel erg voorzichtig met Fran..

Carola, (URL) - 28-08-’06 18:19
Ster

Wat een schitterend grietje!

Ster, (URL) - 28-08-’06 20:46
Penguin

Die laatste foto is geweldig. De 1e ook maar ik val voor de 2e :)

Penguin, (URL) - 28-08-’06 22:25
Merlijn

Hel lijkt wel of Sjors speciaal voor die foto met Rixte is gaan zitten!

Merlijn, (URL) - 28-08-’06 23:06
Hanscke

@Merlijn: Sjors moest. Kun je nagaan hoe goed-ie luistert

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 28-08-’06 23:27
Trieny

ik ben zeker een liefhebber. Geweldig om zo’n kleintje te zien opgroeien. Fijn voor Sjors dat hij niet meer vast hoeft.

Trieny, (URL) - 29-08-’06 11:02
Goentah

Het ziet er vredig uit, dat kleine meisje wat met haar beren speelt! Goed dat je de valkuilen van kinderen en honden samen ziet. Het blijven toch roedelbeesten, en bij dieren gaat het er nou eenmaal anders aan toe dan bij mensen…

Goentah, (URL) - 29-08-’06 19:19
V@nM@n

Sjors lijkt op mijn oude hond. Vroeger paste hij op mijn nichtje. Hij ging ervoor liggen en mijn zwager kwam zelfs niet erbij in de buurt.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 29-08-’06 23:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.