LORRAINE


Na vier jaar zijn we dan toch weer met vakantie naar Frankrijk. Ik ben zo blij dat het toch weer mogelijk blijkt te zijn. Vanwege corona kon het twee jaar niet en daarvoor kon het niet vanwege de gevolgen van de operatie van P. We hebben samen alles goed doorgesproken en het leek on s het beste als we toch wat aan de voorzichtige kant zouden blijven, niet te ver Frankrijk in. Mijn oog viel toen op het gebied de Lorraine. Ik ben wel nieuwsgierig naar de stad Nancy en ook Toul schijnt de moeite van het bekijken wel waard te zijn.

Omdat we ook nog wel graag willen fietsen, heb ik in het verleden geleerd om dan iets bij rivieren te zoeken. Zo ben ik bij de Boucle de la Moselle uitgekomen. Toen was het niet meer zo moeilijk om een camping te vinden. Het is dus Villey-le-Sec geworden en het is me toch een potje mooi hier. We kunnen een aantal mooie wandeltochten doen èn we kunnen op de fiets langs de Moezel naar Toul en naar Nancy. Genoeg te doen voor een week en dan zien we wel weer verder. 

Vandaag hebben we zo'n kleine zes kilometer langs de Moezel gelopen en de terugtocht hebben we het hoog gelegen pad genomen, langs een aantal grotwoningen. De wandeling ging niet helemaal zoals het bedoeld was, maar dat geeft niet, nu hebben we ook nog een stukje overgehouden voor een volgende keer. Het Fort de Villey-le-Sec hebben we overgeslagen en daar lopen we een andere dag naar toe.

Ja en soms gebeuren er dingen die niet gepland zijn. Zo kwamen we op een middag terug bij de caravan en op het terreintje naast ons waren een man en een vrouw bezig de caravan aan te sluiten op het elektrisch. "Wie is die man?" zo vroeg ik mij af, "en haar ken ik ook". Nog eens goed kijken, het zijn Y en A.! onze buren van bijna dertig jaar geleden. Maar tegenwoordig komen we ze ook wel tegen op de tosmorgen van de tennisclub. Grote hilariteit natuurlijk. We hebben gezellig samen koffie gedronken en een wijntje gedaan en zo waren we na 24 jaar toch weer één nachtje buren. 

De grotwoningen waar we op onze wandeltocht langs kwamen. In andere delen van Frankrijk hebben we ook wel eens gezien dat sommige bewoonbaar waren gemaakt. Het lijkt mij maar nix om daar in die donkerte te moeten leven. Blij dat ik nu leef en niet in de (oer) tijd dat dit een normale woning zou zijn.. 

                                         klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zaterdag 25 Juni 2022 - 7:39 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Hey wat leuk dat jullie toch weer op pad zijn in Frankrijk. en wat een toeval dat je zo ver van huis je oude buren tegenkomt. Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe, geniet ervan.

Sjoerd, (URL) - 26-06-’22 06:17
Riet (e) pietz

Wat fijn dat het kan! je goede voorbereiding heeft z’n vruchten afgeworpen, perfect plekje met nog een leuke onvoorziene toegift. geniet ervan van je toch weer een beetje je oude leventje op kunt pakken. Veel plezier.

Riet (e) pietz, (URL) - 26-06-’22 08:10
ria

Leuk hoor. Veel plezier daar!

ria, (URL) - 26-06-’22 09:13
StaartjeLiesbeth

Lijkt me een heerlijke plek. Nancy is mooi! Ik ben er weleens geweest weg naar de Provence. Klinkt als echt vakantie!

StaartjeLiesbeth , (URL) - 26-06-’22 11:24
Renesmurf

Leuk zeg, daar oude bekenden tegenkomen. Wie had dat ooit gedacht. Geniet er fijn van en doe voorzichtig.

Renesmurf, (URL) - 26-06-’22 18:50
Mrs. T.

Wat fijn dat het zo goed uitgevallen is allemaal! Genieten!

Mrs. T., (URL) - 26-06-’22 20:31
Ximaar

Idd een mooi gebied. Heb ooit in Toul overnacht. Vond het een aparte citadelstad. Ben aansluitend dwars door Villey-le-Sec gefietst naar de ‘Haven van Sinterklaas’. Heb toen nooit dat fort opgemerkt.

Ximaar, (URL) - 26-06-’22 20:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.