NOG ZWAARDER


 De tweede dag waren de voeten bij het opstaan wat gevoelig, maar niet meer dan dat. Ik had bepaalde kwetsbare gedeelten zoals de knokkels bij de grote tenen ingetaped en ik had er wel vertrouwen in dat het zou gaan. Het warme zonnige weer had plaats gemaakt voor een miezerig weertype, maar toen ik op de fiets stapte was het droog.

Net voor Nijmegen begon het wat te miezeren, maar te weinig om af te stappen om de plastic regencape aan te doen. Bovendien wilde ik die wat sparen, want er werd best wat regen verwacht. Bij de start toch maar een plastic regenjas aangedaan, om die na een half uur toch maar weer uit te trekken. Ook deze keer kwam het er weer niet van om foto's te maken van de bushalte.

Vlak voor Groesbeek begon het te regenen. Jammer, ik was al eens eerder een keer met regen door Goesbeek gekomen. Het is er dan nog wel feest, maar de sfeer is toch minder uitbundig dan bij mooi zonnig weer. 

Na Groesbeek begon het te plenzen. Ik heb heel even geschuild bij de rustplaats van de militairen, maar "we", het groepje wat daar stond vonden na een aantal minuten dat dat zinloos was. Niets aan te doen, doortoffelen. Ondertussen had ik ook het gevoel last te hebben van een beginnende blaasonstekeing. Na een paar keer bijna overbodig een toilet opgezocht te hebben, heb ik zoveel mogelijk de aandrang om te willen plassen te donderdrukken. De laatste paar kilometers door Nijmegen konden vrijwel weer droog afgelegd worden.

                                    klik

Dit keer geen biertje bij de aankomst, maar zo snel mogelijk op de fiets naar de camping bij Bemmel. Daar aangekomen had ik zo weinig gevoel meer in mijn vingers, waardoor ik hulp nodig had om mij van de natte kleding te ontdoen. Mijn hulp en toeverlaat P.,Gosse dus, zette de verwarming aan en eenmaal in de droge kleren kwam ik weer wat tot leven. Een warme kop koffie ging er zeker in. 

Mijn hond heet Hessel

hanscke Dinsdag 26 Juli 2022 - 3:08 pm | | Standaard

vier reacties

ria

Wat een armoe. Ik heb er nog nooit de lol van in kunnen zien, maar heel veel mensen dus wel. Je hebt het gered! Met blaasontsteking nog wel, dubbele armoe. Ik vind het kranig hoor. Ben je nu alweer een beetje de oude?

ria, (URL) - 26-07-’22 20:10
Renesmurf

Koffie is toch het beste. En de ongemakken moet je maar laten voor wat het is, juist de leuke dingen doen er toe.

Renesmurf, (URL) - 26-07-’22 20:24
StaartjeLiesbeth

Piau dat was afzien. Heerlijk dan zo’n warme caravan en koffie!

StaartjeLiesbeth , (URL) - 27-07-’22 17:37
Riet (e) pietz

Na zo’n dag ben je wel toe aan een beetje warmte , iok hoop dat je ook veel gedronken hebt want dat kan een beginnende blaas ontsteking nog keren.
Wat een contrast in het weer in twee dagen, dat maakt het zeker niet makkelijker.

Riet (e) pietz, (URL) - 27-07-’22 18:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.