CELESTE


Eindelijk is het er dan van gekomen. Ik heb een boek van de schrijfster Virginia Andrews gelezen. Om de één of andere reden kon ik er nooit toe komen om het boek: "Bloemen op zolder" te lezen. Vorige week zag ik het boek Celeste, deel 1 in de Celeste-serie van deze schrijfster in de bibliotheek liggen en dat boek heb ik meegenomen. Ik heb het inmiddels uit, maar ik denk niet dat ik deel 2 en deel 3 zal lezen. En Bloemen op zolder ook niet. Ik ben niet weg van het genre wat deze schrijfster hanteert. Het is wel spannend, dat wel, maar ik vind dat de hoofdpersoon zo nu en dan behoorlijk sadistische trekken vertoont, weliswaar voortkomend uit haar zieke brein, maar toch. Een kind dwingen iemand anders te worden, zijn (haar) hond afnemen, onder dwang te veel laten eten of juist het eten ontzeggen of het kind in een te heet bad plaats laten nemen, nee het gaat mij hier en daar te ver. Het kunnen dan best bestsellers zijn, maar voor mij hoeven ze niet geschreven en ook niet uitgebracht te worden.

hanscke Dinsdag 29 Augustus 2006 - 10:44 pm | | Standaard

negen reacties

wies

ik ken het niet, de schrijfster ook niet, maar zo te lezen hoeft het ook niet.

wies, - 29-08-’06 23:09
Renesmurf

Het is net als een film, of een radiodj, het ligt je of het ligt je niet.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 29-08-’06 23:35
Penguin

Tja, zie het als fantasie en fictie. Als je zo redeneert als jij nu zouden veel thrillers en misdaadverhalen ook niet hoeven….. gewoon niet lezen als je het niet leuk vindt. Ik ken het overigens niet

Penguin, (URL) - 30-08-’06 18:31
Goentah

Ik heb toen ik in Amerika woonde een aantal boeken van haar gelezen. Jaren geleden alweer. Ik zou niet meer kunnen zeggen waar het over ging, maar heb me geloof ik best geamuseerd met die boeken :-)

Goentah, (URL) - 30-08-’06 20:50
Ster

Ik heb ooit één deel van Bloemen op zolder gelezen maar het kon mij niet echt boeien.

Ster, (URL) - 30-08-’06 21:06
Vrouwke

Van deze schrijfster heb ik nog nooit wat gelezen.
En eerlijk gezegd denk ik dat het er nu gewoon helemaal niet meer van komt.

Vrouwke, (URL) - 31-08-’06 11:39
pascha

ik ken het boek niet maar ga altijd zweten wanneer het over mishandeling gaat en wanneer daar dan ook nog kinderen het slachtoffer van zijn hoeft het van mij niet (sorry)

pascha, (URL) - 31-08-’06 21:12
Wieneke

Ik heb ooit ‘Bloemen op zolder’ gelezen en daar is het bij gebleven. Een heel akelig en ook zeer gezocht soort schrijverij eigenlijk. Het geeft te denken dat Andrews zo goed verkoopt. Dat betekent dat een heleboel mensen dit prachtige lectuur vinden.

Wieneke, (URL) - 01-09-’06 10:54
nanos

Ik ken het mens niet en weet ook niets van haar boeken. Met wat ik hierboven lees, blijft dat zo.

nanos, (URL) - 04-09-’06 11:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.