OBJECTEN


In onze juni bijeenkomst van de breiclub was de opdracht gedefinieerd: Brei een object met materiaal waar je doorgaans niet mee breit met een doorsnee van ongeveer 15 cm. en min of meer driedimensionaal. In juli worden de objecten ongezien geruild en dan moet er geprobeerd worden in augustus het gekregen object na te maken. Het leek iedereen een geweldig idee, een ware uitdaging. Zelf was ik niet zo enthousiast. Ik ben niet zo creatief en ik pruttelde wat van: Dit is ongeveer het moeilijkste wat ik moet doen. Iets zelf verzinnen en dan ook nog ongewoon materiaal gebruiken. 

Ondanks mijn gepruttel wil ik natuurlijk wel meedoen, dus op weg naar huis pieker ik mij suf over het materiaal wat ik zal nemen. Opeens krijg ik een ingeving. P. heeft immers ontelbare snoertjes en snoeren die hij bewaart, want je kunt nooit weten hoe het nog eens van pas kan komen. Ik vraag hem niets, want dan kan hij geen snoertje missen, ik pak wel wat.

Als ik een eindje op weg ben vraagt hij mij waar ik mee bezig ben en ik leg het hem uit. Vanaf dat moment lachen we samen om het project. Het breien gaat zeer moeizaam, ik neem wat dunner snoer, maar het blijft een klus. Het dorpsfeest begint en ik heb geen tijd meer, dus vind ik dat het object af is. Ik geeft het de titel: Branding! en breng het in een gesloten enveloppe naar iemand toe.

Afgelopen woensdag was de bijeenkomst, waar  in de objecten getoond zouden worden. Mijn object was redelijk goed nagemaakt, zij het dat er veel minder gebreid was met snoer, maar het lijkt er toch aardig op. Zij heeft haar werk :verkeerd verbonden genoemd.

Na mijn uithuizigheid kon ik bij iemand het  object ophalen  wat ik na moest maken. Het was een bolle vaas met wat bloemen van karton. Dus niet echt ander materiaal, maar het moest wel bewerkt worden om het bol te krijgen. Daar ben ik niet helemaal op de juiste manier in geslaagd. Ik heb doorzichtige lijm genomen en het had ook met suikerwater gekund. Verder heb ik de vrijheid genomen om de bloemen te haken.

Het was echt een heerlijke avond en we hebben ons kostelijk geamuseerd. Zo had iemand met krantenstroken gebreid en had om enige stevigheid te geven de stroken met de naaimachine van een zigzag voorzien. Omdat de gene die dit object na moest maken geen naaimachine heeft, heeft ze eindeloos de zigzagsteekjes getekend! en er daarna een bal van gebreid. De kikker van een soort plastic is ook goed gelukt en de schijven, gebreid van heel dun vissersgaren ook. Vergeet ik nog het blauwe tasjesachtige object te vermelden. Er is gebreid, gehaakt, echte houten stokjes erin verwerkt, zowaar een huzarenstukje om na te maken.

Kortom we hebben met ons allen heel veel plezier beleefd aan het maken, maar ook aan het namaken van elkaars objecten. De avond van de presentatie was als de krenten in de pap. Het was een grandioos project!

                                       klik

Mijn hond heet Hessel

hanscke Donderdag 04 Augustus 2022 - 6:22 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Geweldig wat een mens dan aan creativiteit ontplooid en het gewoon doet.

Sjoerd, (URL) - 05-08-’22 05:33
Riet (e) pietz

En de hoofdzaak is wat mij betreft dat iedereen er plezier aan beleefde. Origineel om met die snoertjes aan de slag te gaan.

Riet (e) pietz, (URL) - 05-08-’22 10:20
ria

Hoe kom je erop, breien met snoertjes en dan zeggen dat je geen fantasie hebt ;-)

ria, (URL) - 05-08-’22 13:20
StaartjeLiesbeth

Geweldig! Wat een opdracht.
Jaren geleden toen ik op de PA zat, kreeg ik de opdracht creatief breien ????. Ik vond het wel leuk het werk heeft jaren ergens gehangen.
Mijn medestudenten vonden het vreselijk. Meestal lieten ze hun oma’s de opdrachten breien. Die oma’s beheersten de techniek. Maar creatief? Nou nee
Ik vind jouw breiwerk met snoertjes creatief, mooi van kleur en leuk om naar te kijken.

StaartjeLiesbeth , (URL) - 08-08-’22 06:48
Renesmurf

Nou zeg, wat een wereld, objecten maken en dan ander materiaal, zo heb je wel echt een hobby.

Renesmurf, (URL) - 15-08-’22 20:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.