VAN ALLES WAT


Tien dagen zoonlief en kleinedochter uit verwegland; heel erg leuk maar eerlijk is eerlijk, ook wel vermoeiend.  Maar wat hebben we deze zomer weer veel leuke dingen gedaan. Natuurlijk, het weer zat mee, vooral de eerste dagen hebben we weer veel gefietst.  Een dagje Ameland was dit jaar makkelijk in te plannen en als kers op de taart hebben P. en kleine dochter een ballonvaart gemaakt.

Naast al deze uitzonderlijke dingen hebben we ook een flink aantal uren in onze tuin doorgebracht. Een spelletje spelen doet het in dit gezelschap altijd heel erg goed. Was vorig jaar Memory ver uit de favoriet, dit jaar was het een nieuw spelletje: Qwixx. Het is een dobbelspel, snel, simpel, spannend en verslavend. Het spelletje duurt hooguit een kwartiertje, maar als je er een paar achter elkaar speelt, ben je zo maar een uur verder.

De eerste dagen was het nog niet zo warm en was een bezoek aan park Vijversburg in Tietjerk nog goed te doen. Het is een prachtig mooi park waar het oude gedeelte op een hele mooie manier verbonden is met het nieuwe gedeelte,  wat elk jaar mooier wordt. Om het park onder de aandacht van het publiek te blijven brengen wordt er van tijd tot tijd steeds iets georganiseerd. Dit keer was het de 'giga insekta'. Door het hele park heen waren hele grote insekten geplaatst die ook nog konden bewegen. Natuurlijk inspireerde dat kleinedochter om eens goed om haar heen te kijken en zo kwamen we een echte libelle op het spoor. We deden een wedstrijdje wie de scherpste foto kon maken. 

's Avonds konden we lang buiten zitten en de opkomst van de volle maan was zo mooi vanaf ons terras te zien. Ook hebben we nog een paar keer een film gekeken. Ik weet er nu alles van om een film bij Pathé te huren. De luizenmoeder via Netflix hebben we na tien minuten afgekeurd en een andere leuke film voor een zestienjarige was er eigenlijk niet te vinden. Zodoende kwamen we via Pathé bij Harry Potter terecht.

Kleinedochter en haar vader gaan nog een paar dagen naar Londen, want ze wil o zo graag een dagtrip doen naar de Harry Potterfilmstudio. Dat gaat ook gebeuren, maar eerst gaan we met zijn drieën Londen bekijken. Ik ben namelijk gevraagd om een paar dagen mee te gaan, dat leek ze wel gezellig. Maandag ga ik dan weer naar huis en zij blijven daar dan nog een paar dagen voordat kleinedochter weer terug gaat naar haar eigen verwegland.

Ik krijg dus nog een klein toetje van ons heerlijke samenzijn. En P.? Die blijft thuis bij de jongens, bij Hessel en Iemand. Hij heeft dan even alle tijd om lekker na te kunnen genieten van zijn ballonvaart met kleinedochter.

                                     KLIK

mijn hond heet Hessel

hanscke Woensdag 17 Augustus 2022 - 6:14 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Heel verstandig om de Luizenmoeder af te breken, ik vond de film ook om niet aan te zien. Wel een fijne zomer zo zeg.

Renesmurf, (URL) - 17-08-’22 20:18
Sjoerd

Goh, 16 jaar alweer, waar blijft de tijd… Maar wat fijn dat jullie daar een aantal dagen van mochten genieten. Veel plezier in London.

Sjoerd, (URL) - 18-08-’22 05:17
ria

Gezellig hoor en ook nog even mee naar Londen! Veel plezier!

ria, (URL) - 18-08-’22 08:07
Riet (e) pietz

Klinkt als heel veel “qualitytime” , ik hoop dat je voeten geen problemen meer gaven. Maar om een spelletje te spelen heb je al helemaal geen voeten nodig, Qwixx is leuk, de kleinkinderen hebben het ook en we spelen het ook wel eens. En dan nog even met ze naar Londen als kers op de taart.

Riet (e) pietz, (URL) - 18-08-’22 16:43
StaartjeLiesbeth

Wat klinkt dat vreselijk gezellig

StaartjeLiesbeth , (URL) - 22-08-’22 13:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.