GELUKKIG IN LONDEN


Soms gebeurt er in korte tijd zoveel, waardoor ik achteraf wat meer tijd nodig heb om alles te laten landen. In het vorige blog schreef ik dat het bezoek van zoonlief met kleinedochter nog een staartje zou krijgen, ik zou immers een paar dagen met hen meegaan naar Londen. 

Inmiddels ben ik al weer enkele dagen thuis en kijk ik terug op een aantal grandioze dagen. We hebben het reuze gezellig gehad, we hebben veel gedaan en veel gezien. Op de dag van aankomst hadden we 's middags nog een flink aantal uren om wat te ondernemen. We hadden alle drie een soort lijstje gemaakt van wat we beslist wilden zien. Kleinedochter had Neal's Yard hoog op haar verlanglijstje staan en daar zijn we dus begonnen.  Misschien viel de grootte wat tegen, maar we hebben daar met veel plezier door heen geslenterd en van een heerlijke pizza genoten. Nu, achteraf zie ik dat er nog meer te zien zou zijn geweest in combinatie met meer Covent Garden, maar ach, Trafalger Square en het Buckinghampalace met de wisseling van de wacht was ook leuk. 

Ik wil niet echt een volledige opsomming doen van hetgeen ik allemaal gezien heb, maar Tate Modern moet zeker even genoemd worden. Het is één van 's werelds grootste musea voor moderne kunst en bijna alles is gratis toegankelijk. Dat kan natuurlijk niet van London Eye gezegd worden, maar ondanks het uur wachttijd dat we hadden, ook al hadden we vooraf gereserveerd, was het toch wel leuk om dit ook te beleven.

Als ik foto's aan kennissen of vrienden laat zien, krijg ik steeds te horen dat we alle drie zo blij en tevreden kijken. En zo heb ik het ook ervaren; echt momenten van geluk en kunnen genieten.

Het slotstuk was onverwacht spectaculair. We kwamen vanuit Hydepark bij de Royal Albert Hall. Daar stond ergens een man en hij sprak ons aan. Hij had drie kaarten voor de voorstelling van die avond, maar hij was verhinderd. Of wij ook belangstelling hadden om die kaarten van hem over te nemen voor een prijs ver beneden de werkelijke prijs. Wij hebben daar ja op gezegd en zo zaten we een uur later in de Royal Albert Hall naar een prachtig concert te luisteren, live at the BBC Proms, uitgevoerd door het WDR Symphony Orchestra. Werken van Mendelsohn, Dvoràk en Brahms stonden op het programma. 

Het was een prachtige afsluiting van ons samenzijn. De volgende morgen zou ik weer huiswaarts gaan en zoonlief en kleinedochter hadden onder andere nog een Harry Pottertrip op het programma staan alvorens zij  weer zouden afreizen naar het verwegland van kleinedochter. Maar wat een heerlijk samenzijn!

Nu rest voor mij de taak om weer een mooi fotoboek samen te stellen van zowel het bezoek bij ons thuis als het Londentripje. Dat zal best moeilijk worden want kleinedochter begint zo langzamerhand wel kritisch te worden op HOE ze op een foto staat. Ze heeft heel wat foto's bij haar vader afgekeurd. Ach het hoort bij de leeftijd. Net als de slappe lach, die we ook in Londen weer mochten beleven. Echt, het was een heerlijke tijd.

De indrukwekkende parlemenstsgebouwen

                                           klik

Mijn hond heet Hessel

hanscke Zaterdag 27 Augustus 2022 - 2:26 pm | | Standaard

zes reacties

ria

Wat fijn dat alles zo goed verliep en jullie zo genoten hebben!

ria, (URL) - 27-08-’22 19:31
Renesmurf

Gelukkig maar dat alles volgens wens verlopen is.

Renesmurf, (URL) - 27-08-’22 21:00
Sjoerd

Heerlijk toch dat alles zo fijn is verlopen en jullie alledrie met een smile rondliepen daar. Dat is een blijvende herinnering voor allen.

Sjoerd, (URL) - 28-08-’22 05:25
Riet (e) pietz

Dat wordt dus nog heerlijk nagenieten onder het maken van de fotoboeken. Toch maar niet ál te veel storen aan hoe de kleindochter op de foto’s staat, ze kan er later vast hard om lachen maar zal het óók een mooie herinnering vinden.

Riet (e) pietz, (URL) - 28-08-’22 16:27
Mrs. T.

Wat een heerlijk uitje. En dat van die foto’s die afgekeurd worden is heel erg herkenbaar!

Mrs. T., (URL) - 28-08-’22 19:25
StaartjeLiesbeth

Wat klinkt dat heerlijk! En wat geweldig dat concert!

StaartjeLiesbeth , (URL) - 01-09-’22 08:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.