GROOT VERDRIET


Dit had ik niet zien aankomen. Omdat Hond Iemand dat rare hoesten maar niet kwijt raakte leek het tijd worden om maar eens een dierenarts te raadplegen, want ook de eetlust was er niet altijd. Natuurlijk had ik al het één en ander over kennelhoest opgezocht. Ondanks dat ze daarvoor ingeënt zijn, is het niet geheel onmogelijk dat ze het toch nog krijgen. Afgelopen maandag vond het bezoek aan de dierenarts plaats. 

Ik was er vast van overtuigd, dat toen P. met een antibioticakuur op zak thuis kwam, wij binnen no time de oude Iemand weer tevoorschijn zouden zien komen. En even leek het daar ook op. Het hoesten werd minder, hij at weer gewoon, maar deze verbetering was maar van korte duur. 

Woensdag ging het al weer iets minder goed met hem en de donderdagavond begon ik mij heel veel zorgen te maken. Niet eten, een hele snelle oppervlakkige ademhaling en hele verdrietige hulpeloze ogen die mij leken te vragen: help mij toch.

Bij het naar bed gaan heb ik hem geknuffeld en gezegd dat we de volgende morgen direct actie zouden ondernemen. Dat heb ik gedaan. Er zou pas om half drie ruimte voor een consult zijn, maar ik heb de assistente duidelijk kunnen maken dat ik wel heel erg bezorgd was. Toen konden we direct komen, weliswaar bij een andere praktijkruimte een eindje verder rijden, maar toch, het kon.

En toen begon de bal te rollen. Mijn voorgevoel was helaas helemaal terecht en mijn tranen onderweg ook. Nee, het zag er inderdaad helemaal niet goed uit. Iemand moest blijven en er zouden eerst röntgenfoto's gemaakt worden. We moesten maar naar huis gaan en we zouden gebeld worden. 

Om 1 uur werden we gebeld. Om een hele lange uitleg wat kort te houden: Er zat heel veel vocht in de longen en rond zijn hart en er was een grote tumor waar te nemen. Een borstbeen punctie zou nog een optie kunnen zijn, maar dan alleen om vast te kunnen stellen wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn. De prognose voor herstel van Iemand was eigenlijk nihil. Ondanks de zuurstof die hij toegediend had gekregen, was de benauwdheid nauwelijks afgenomen.

En zo hebben we vanmiddag heel onverwacht Iemand moeten laten inslapen. We hebben heel goed afscheid kunnen nemen. Ook Hessel mocht nog even bij Iemand komen snuffen voor hij zou gaan slapen....

Ach wat doet zoiets pijn, afscheid moeten nemen van je hond. Hij mocht maar ruim 9 jaar worden.

Lieve lieve Iemand, je was zo welkom

                      klik

toen je kwam en wat zullen we je nu gaan missen. 

                                      klik

Dag lieve Iemand met je mooie gekke naam. Rust zacht.

Mijn hond heet Hessel

hanscke Vrijdag 02 September 2022 - 7:54 pm | | Standaard

zeven reacties

Ria

Ach wat vreselijk om te lezen en wat een verdriet voor jullie weer. Heel veel sterkte, maar dat zijn maar woorden. Het moet slijten en wennen en dat duurt gewoon een tijd. Eigenlijk gaat het niet over. Gelukkig is Hessel er nog, dat geeft afleiding en troost.

Ria , - 02-09-’22 20:54
Sjoerd

Shit, sorry, maar dat moet pijn doen. Ik wens jullie heel veel sterkte.

Sjoerd, (URL) - 03-09-’22 06:18
Riet (e) pietz

Heel veel sterkte, wat een verdriet is het verlies van van een hondenmaatje toch altijd. En zo onverwacht is het ook nog heel anders dan je het vanwege de ouderdom al langzaam aan ziet komen.

Riet (e) pietz, (URL) - 03-09-’22 16:48
Mrs. T.

Ach wat verdrietig. Een huisdier te moeten missen is echt zo naar. Sterkte.

Mrs. T., (URL) - 03-09-’22 17:49
Renesmurf

He, wat naar, heel veel sterkte de komende tijd, en koester alle fijne herinneringen.

Renesmurf, (URL) - 03-09-’22 20:18
StaartjeLiesbeth

Wat vreselijk naar! Heel veel sterkte!

StaartjeLiesbeth , (URL) - 04-09-’22 09:09
Michiel

Wat naar voor jullie. Huisdieren zijn een bron van vreugde. Maar de tragiek is dat je ze bijna altijd overleeft. En soms komt het te vroeg en onverwacht. Jullie zullen hem missen. Veel sterkte!

Michiel, (URL) - 04-09-’22 20:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.