PUP PABLO


En dan nu het verhaal van pup Pablo. Daar zaten we dan, de zaterdag en de zondag, het was prachtig weer, maar wij treurden om het verlies van onze Iemand. Hoe had dit nu kunnen gebeuren. We werden hier en daar wel uitgenodigd om een kopje koffie te komen drinken, maar dat wilden we niet. Om toch mijn zinnen maar eens wat te verzetten ging ik maar eens kijken op de Heidewachtelsite. Misschien was er wel ergens een hele zielige eenzame heidewachtel die herplaatst moest worden.... 

Natuurlijk zag ik ook meldingen van een paar nestjes die net geboren waren. Gewoon even kijken en dagdromen. In Ulrum, niet zover van ons vandaan was ook een nestje. Zou ik het tegen P. durven te zeggen? Zo was het immers ook gegaan toen Sjors was overleden. Maar eens proberen.

P. veerde helemaal op. "Echt waar?" "Zal ik bellen?", probeerde ik en zijn antwoord was luid en duidelijk: "doen"

Helaas, alle pups waren al voorzien van een toekomstig baasje, maar we mochten wel even komen kijken, dan konden we op een wachtlijst voor een volgend nest geplaatst worden. Dat hebben we gedaan en toen we dat jonge grut zagen was er geen houden meer aan; wij wilden toch wel erg graag een nieuw hondje en we hebben bij dit besluit hierover ook een paar goed doordachte overwegingen mee genomen. Hoewel we ouder worden, voelen we ons nog fit genoeg om nog een keer de opvoeding van een pup ter hand te nemen. Als alles mee zit zijn we dan over een poosje weer compleet met twee honden. Wij hebben daar altijd zo van genoten en dat willen we nog wel even voortzetten. Stel dat Hessel nog een jaar of vier, vijf leeft, dan houden we nog een betrekkelijk jonge hond over waarmee we dan samen echt oud kunnen worden. 

Zijn we Iemand dan zo snel vergeten?  Nee natuurlijk niet. De lege mand (dit plaatje heb ik ooit een keer gemaakt en kwam ik toevallig weer tegen)  is naar boven verhuisd want hond Hessel slaapt nu naast ons bed omdat hij zo onwennig is en ik het maar moeilijk vond om steeds een lege mand te zien. Ik zal nooit meer dit soort gekke fratsen van ons tweetal zien. 

En zo waren er al weer een paar weken verstreken en was het al weer half september. Toch nog maar eens kijken of er al weer iets op de site staat van een aanstaand nieuw nestje...en toen zag ik dat er een paar dagen eerder een nestje bij de Loenerhof geboren was. Wie niet waagt wie niet wint, dus ik heb een e-mailtje met informatie over ons gestuurd met de vraag of er misschien nog een reutje was.

Nee, helaas, in principe waren alle hondjes al voorzien van een toekomstig baasje, maar bij één was het nog een twijfelgeval. Ik zou horen wanneer er een definitief besluit was genomen. Twee dagen later kreeg ik het bericht dat er geen hondje voor ons was. Dus ook hier maar op de wachtlijst.

Nog weer een paar dagen later, vorige week zondag om precies te zijn, kwam er opeens een mailtje met de hele goede boodschap dat één toekomstig baasje toch liever wilde wachten op een volgend nest.

Wij waren en zijn heel erg blij. En nu ik bericht heb met de volledige planning hoe het verder gaat kan ik het van de daken schreeuwen: WIJ KRIJGEN EEN PUP en hij gaat Pablo heten. 

De naam was nog even een dingetje. Broertje vonden we eerst ook wel leuk, maar of die naam ook nog leuk is als hij vijf jaar is en Hessel er niet meer is, is nog maar de vraag. Dit is een P. nest, alle pups staan ingeschreven met een naam die met een P. begint, maar dit zijn geen namen voor dagelijks gebruik. Met een beetje puzzelen zijn we op Pablo uitgekomen. Welke puppy nu Pablo is, is nog niet bekend. Pas na 7 weken wordt een pup aan de toekomstige baas gekoppeld, maar voor die tijd gaan wij zeker een keer kijken. 

                                   klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 02 Oktober 2022 - 11:00 am | | Standaard

zeven reacties

Ria

Geweldig leuk! Natuurlijk ook voor Hessel weer wel een hele opgave zo,n pup, maar je bent enthousiast genoeg! Gefeliciteerd!

Ria , - 02-10-’22 15:34
Ria

Ik vergeet een punt achter Hessel. Zo wordt de zin heel anders :-D

Ria , - 02-10-’22 15:35
Mrs. T.

Oh wat leuk toch! Ik hoop dat we Pablo hier volop kunnen gaan bewonderen.

Mrs. T., (URL) - 02-10-’22 17:33
Sjoerd

Ik vind het heel leuk dat je deze stap durft te nemen. het is toch een hele opgave. Onze katten zijn al een jaartje ouder nu, maar ik vrees ook dat zoals we ons nu voelen, niet de laatste zullen zijn.

Sjoerd, (URL) - 02-10-’22 19:23
Renesmurf

Pablo zal een prachtig leven gaan krijgen. Gefeliciteerd er mee.

Renesmurf, (URL) - 02-10-’22 20:31
Riet (e) pietz

Leuke naam voor een leuke pup, gaat nog wél een woelige tijd worden want een pup vraagt écht heel veel aandacht en tijd. Maar dat hebben jullie er vast wel voor over.

Riet (e) pietz, (URL) - 03-10-’22 17:05
Liesbeth st@@rtje

Jippie!

Liesbeth st@@rtje, (URL) - 10-10-’22 19:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.