DE RODE HOED AGAIN


Ze waren weer in het nieuws, de uit Zutphen afkomstige dames van de rode hoeden en de paarse jurken. Ze waren vanmiddag te horen in het radioprogramma SPIJKERS MET KOPPEN. Onmiddellijk dacht ik terug aan het artikeltje wat ik hieraan gewijd had. Dat dateert nog uit het  prille begin van mijn weblogavontuur. De dames zoeken dus nog steeds de publiciteit, voor mij een goede reden om het artikeltje van stal te halen.

Het is toch wel een kunst om steeds  een bericht op de site  te plaatsen waarvan ik denk, ja dat is wel aardig om te lezen. Ikzelf hoef niet altijd het onderwerp te zijn maar, wel iets wat mij opvalt of wat mij interesseert. Het liefst moet het dan ook nog iets origineels zijn. Ik dacht iets gevonden te hebben. Ik las in onze provinciale krant iets over rode hoeden en paarse jurken. Een miljoen vijftigplus-vrouwen, afkomstig uit 26 landen schijnen lid te zijn van de Red Hat Society. De doelstelling van deze club luidt: Geniet elke derde vrijdag van de maand extra van het leven en om dat luister bij te zetten dragen de vrouwen dan een rode hoed en een paarse jurk. Eigenlijk een beetje uit rebellie,  want vroeger werd er gezegd dat die kleuren vloekten. Een beetje achterhaald denk ik, want enkele jaren geleden heb ik toch veelvuldig een rode broek, een paarse trui en een paarse bodywarmer gedragen, warm aanbevolen door een verkoopster van een redelijk toonaangevende winkel. Sinds de rock and roll, de punk en andere modegolven is dacht ik alles (op zijn tijd) geoorloofd. Terug naar de Red Hat Society. Ik tik de woorden in de zoekmachine. Het blijkt dat  op 1 maart  iemand hierover al een artikeltje op zijn of haar weblog geplaatst heeft, dus echt origineel ben ik niet.  Maar ja, wat wil je,  ik heb pas op zarerdag 12 maart in  onze krant hierover iets te lezen gekregen. Voor mij is het dus wel nieuw en origineel en ik hoop voor de meelezers ook. Ik ben niet een echte site van deze club tegengekomen, maar ik zal nog wel eens goed zoeken. Of ik lid ga worden van deze club? Ik dacht het niet. 


hanscke Zaterdag 22 Oktober 2005 - 2:07 pm | | Standaard

vier reacties

Penguin

Jij behoort toch (nog) niet tot de doelgroep? :D

Penguin, (URL) - 22-10-’05 16:07
hanscke

Nee nog lang niet, maar een beetje voorbereiding kan nooit kwaad

hanscke, - 22-10-’05 16:21
Molleke

OT: Mol is na een lange wachtperiode eindelijk opgeroepen voor een operatie aan zijn hernia. Die operatie viel op zijn verjaardag.Tja voor een ander is het moeilijk nog te volgen, maar dat was het voor mij ook even deze week…. Molleke

Molleke, (E-mail ) (URL) - 22-10-’05 19:38
Rose

Rood en Paars… je moet maar durven ;-)

Rose, (E-mail ) (URL) - 23-10-’05 13:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.