KRAAMBEZOEK


Even hondjes knuffelen. Nou ja, even, het was wel 3 uur rijden heen en 3 uur rijden terug, maar ja, je moet er wat voor over hebben als je besloten hebt weer zo'n kleine kruimel aan je huishouding toe te voegen. Het was heerlijk om zo'n klein warm hondenlijfje te voelen...

Het stoorde mij ook absoluut niet, dat ik nog niet weet welk hondje het gaat worden. Dit in tegenstelling tot de voorgangers Sjors, Hessel en Iemand, want toen we destijds voor het eerst bij het nest van hen kwamen, werd er direct besloten welk hondje het zou worden.

Dit keer wordt na 7 weken pas besloten welk hondje naar wie toe gaat. Er schijnt dan al iets van de karaktertjes zichtbaar te zijn, waardoor er een betere plaatsing kan zijn. Zo zijn er door de jaren heen toch wel wat veranderingen gekomen, maar één ding is zeker, ook hier is de verzorging van de jonge borelingen uitstekend. 

Het zijn jachthonden en ik zal ook zeker weer met Pablo een jachttraining gaan doen, maar ik ben geen jager. Een iets minder fanatiek hondje past daarom wat beter bij mij/ons. Van Sjors werd toendertijd na een aantal weken gezegd, het is een echte pretletter, hij was overal haantje de voorste in en wist soms van gekkigheid niet wat hij zou gaan uitvinden. Nou, dat hebben we geweten. We hebben het eerste jaar de handen vol aan hem gehad. Dus  liever ook niet weer de belhamel van het stel. Nu is een heidewachtel van nature al niet een heel rustige hond, maar het hoeft niet dubbel op. 

Er zal vast wel weer veel op ons afkomen en soms slaat de twijfel ook wel heel even toe, maar aan de andere kant heb ik er ook heel veel zin in. Het was erg leuk om met een andere toekomstige bazin te praten. Ongeveer van mijn leeftijd, ook een hond van 11 jaar thuis en zo af en toe ook dezelfde twijfels. Soms is mijn devies: "In geval van twijfel niet doen", maar in dit geval verzet mijn hele zijn zich tegen deze uitspraak. Dan voel ik hoe graag ik het wel wil.

Ik ben heel benieuwd hoe Hessel er op zal gaan reageren. Hij heeft hond Iemand perfect opgevoed. Hij was als een moeder voor het kleine pupje, maar hij was toen zelf natuurlijk ook nog jong. 

We gaan het allemaal zien en meemaken. Nog een kleine drie weken en dan mogen we de lange reis nog een keer maken, maar dan om de kleine Pablo op te halen. Ik kan bijna niet wachten.

                                         klik

Mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 23 Oktober 2022 - 12:40 pm | | Standaard

vijf reacties

ria

Leuk hoor, en lief. Het komt allemaal wel goed.

ria, (URL) - 23-10-’22 14:33
Sjoerd

Alles komt op zijn pootjes terecht, ik wens je nog veel voorpret…

Sjoerd, (URL) - 23-10-’22 18:54
Jeanne

Leuk vooruitzicht! Je kent het klappen van de zweep, dus dat komt vast goed.

Jeanne, (URL) - 23-10-’22 19:46
Renesmurf

Het blijft toch altijd afwachten hoe het uit gaat pakken, het leuke avontuur is in elk geval alvast begonnen.

Renesmurf, (URL) - 23-10-’22 21:09
Riet (e) pietz

De meeste bonafide fokkers beslissen pas later, als ze bij voorkeur ook “de mens” ontmoet hebben welk hondje ( of poesje) het best past. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er naar uit kijkt.

Riet (e) pietz, (URL) - 24-10-’22 12:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.