NIEUWJAARSDAG


Sinds ik in het onderwijs zit, ik ga nu mijn eenentwintigste jaar in, heb ik twee maal per jaar een nieuwjaarsdag. Eén maal gewoon op 1 januari en éénmaal bij de start van het nieuwe schooljaar. Een heel nieuw schooljaar schoon, met nog geen enkele smet, ligt voor ons en voor we ons daar met ons allen op gaan storten is daarr eerst de centrale opening. Deze opening wordt door velen bezocht en het weerzien van elkaar heeft veel weg van een allerhartelijkst familiegebeuren, hoewel, met ruim driehonderd medewerkers zijn we dan wel een heel grote familie, maar toch. Door de jaren heen heb ik erg veel mensen leren kennen en met velen een band gekregen. Dat blijkt uit de vele handjes die geschud worden, knuffels die er over en weer gegeven worden en de gesprekjes die gestart worden om elkaar even bij te praten, kortom een hele gezellige happening.

Elk jaar wordt er geprobeerd om iets bijzonders van die openingsmorgen te maken. Naast de toespraak met de nodige peptalk die de vestigingsdirecteur houdt, wordt er elk jaar iets ter lering en vermaak aangeboden. We hebben al eens een keer een cabaretgroep gehad, een saaie lezing, een clownsact; vorig jaar zijn we met vijf bussen naar een acht kilometer verderop gelegen recreatiegebied gebracht en moesten we wandelend terug, ondertussen discussiërend over wat de betekenis kan zijn van een christelijke identiteit in een onderwijsinstituut.

Dit jaar had als thema: de relatie met de regio; de regio is blij met het ROC en het opleidingsinstituut is blij met de vele stageplaatsen die in de regio geboden worden. Om dat te benadrukken was er een toeristisch bezoek aan de stad georganiseerd. We werden met bussen naar de binnenstad gebracht alwaar we met gidsen een rondwandeling door de mooie oude stad gingen maken. Voor iedere groep was er ergens een bezoek aan een bezienswaardigheid gepland. Zo heeft onze groep de oude scheve toren beklommen. Met pramen werden we via de stadsgrachten weer naar school terug gebracht. Het was een spetterende openingsmorgen dit jaar. Daarna hebben we opgewekt onze eerste teamvergadering gehouden. De introductieweek kan van start. Het schooljaar kan beginnen.

hanscke Maandag 04 September 2006 - 10:54 pm | | Standaard

zes reacties

pascha

heerlijk om zo te beginnen. Veel plezier komende week

pascha, (URL) - 05-09-’06 19:39
Renesmurf

Toen ik nog op school zat voelde het ook altijd als een nieuw fris begin.
En na een tijdje was het opeens tegen Sinterklaas, en zo rolden we richting echte nieuwjaardag, en dan komt de zomer al weer in zicht.

Het gaat zo vlug allemaal.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 05-09-’06 20:21
V@nM@n

We hebben al zo weinig feestdagen…Dus iedere extra feestdag is welkom. Ook de eerste werkdag weer.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 05-09-’06 22:28
Merlijn

Mooi als werken net als feesten is … Maar van mij kan het schooljaar gestolen worden! Maarja, ik sta dan ook niet vóór maar zit ín de ‘klas’ …

Merlijn, (URL) - 05-09-’06 23:28
Goentah

Ik neem aan dat je het over de Oldehove had!

Goentah, (URL) - 06-09-’06 22:58
Vrouwke

Wat een ontzettend leuk begin van een nieuw schooljaar. Ik mag dat wel als er wat extra dimensie aan gegeven wordt.

Van harte wens ik je een jaar toe met veel werkplezier.

Vrouwke, (URL) - 07-09-’06 10:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.