VLUCHT NAAR 2023


Bijna altijd heb ik een foto van een brug gebruikt in het jaarwisselingsblog. Dit jaar kan ik mij niet herinneren ergens een mooie foto van een brug gemaakt te hebben met de gedachte: die kan ik mooi voor mijn oudejaars/nieuwjaarsblog gebruiken. Ik had The Tower Bridge kunnen nemen, maar die komt niet in aanmerking, omdat ik daar zonder P. was (wel met kleine dochter en zoonlief, en het was echt fantastisch, daar niet van) en daarom vind ik het niet geschikt. 

Als ik een andere brug wil, zou ik van het hele jaar de foto's moeten doorspitten of er toch nog niet ergens een foto van een brug is, maar daar heb ik even geen trek in. Ik voel niet de behoefte om het afgelopen jaar aan een diepgravende evaluatie te onderwerpen. (toevallig toch nog eentje gevonden) 

Er waren zoals in elk jaar hoogtepunten alswel dieptepunten. Een hoogtepunt was het bezoek van kleine dochter N. uit verwegland en daaraan gekoppeld de trip naar Londen.

Een dieptepunt was het moeten laten inslapen van hond Iemand. Ook zie ik de oorlog in Oekraïne als een heel groot dieptepunt. Met de beste wil van de wereld kan ik daar niet een hoogtepunt van een zelfde kaliber tegenover zetten, maar dat ik van harte hoop dat het einde van die oorlog in het komende jaar gaat plaatsvinden.

Ach en verder? Ik kijk echt wel met enige tevredenheid terug op het afgelopen jaar. Over de gezondheid heb ik gelukkig weinig klachten, waardoor ik toch wel heb kunnen genieten van het dagelijkse leven en de activiteiten die het leven leuk maken zoals de bridge, het tenissen, het leesclubje en de breiclub, het van tijd tot tijd ontmoeten van mensen die mij dierbaar zijn en waarmee ik mijn gedachten kan delen. Ook het instellen van de rubriek "EERTIJDS" brengt mij veel plezierige momenten, zowel het bedenken van welk object ik dit keer zal nemen, als het schrijven van het blogje. 

En met de komst van de kleine Pablo is onze huishouding weer compleet. Binnenkort ga ik iets meer schrijven over zijn wel en wee en hoe hij zich ontwikkelt (d)(heeft). Voor mij persoonlijk hoeft er het komende jaar niet zo veel te veranderen, ik heb dan ook weinig goede voornemens. Mijn wens is dat alles om mij heen zo ongeveer blijft zoals het is. Ik wil op deze manier mog wel een tijdje voort met allen die mij dierbaar zijn.

Ik wens je een mooie vlucht naar het nieuwe jaar waarin een ieder hopenlijk veel goeds gaat tegenkomen.                                        

                            klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zaterdag 31 December 2022 - 10:06 am | | Standaard

zeven reacties

ria

Voor jullie ook een mooi en gezond 2023

ria, (URL) - 31-12-’22 11:16
Jeanne

Ik wens jullie van hetzelfde!!

Jeanne, (URL) - 31-12-’22 16:39
Mrs. T.

Alle goeds voor 2023!

Mrs. T., (URL) - 31-12-’22 18:42
Riet (e) pietz

Een mooi jaar met jullie nieuwe “huisgenoot”, daar horen we graag meer over natuurlijk.

Riet (e) pietz, (URL) - 31-12-’22 21:19
Renesmurf

Die oorlog brengt de wereld terug naar af, doodeng en zo onnodig.
Bruggen daarentegen zijn wel nodig, en zullen er altijd zijn.

Renesmurf, (URL) - 31-12-’22 21:43
Sjoerd

Ik wens iedereen een duurzaam nieuw jaar in een goede gezondheid.

Sjoerd, (URL) - 31-12-’22 22:07
Liesbeth st@@rtje

Tegenover de oorlog kan ik ook geen enkel hoogtepunt zetten. Het is doodeng

Van je rubriek ‘eertijds’ geniet ik. Een goede keuze. En van de verhalen van Pablo geniet ik ook.

Mooi die bruggen en een vlucht heeft ook wel wat.
Je blogjes met plzier gelezen. Dus tot blogs!

Liesbeth st@@rtje, (URL) - 01-01-’23 16:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.