TURBULENT


De eerste week van het nieuwe jaar is al weer voorbij, maar wat was het een gezellige warme week. Op de namiddag van nieuwjaarsdag kwamen zoonlief en kleine dochter uit Verwegland, toen ze geland waren, rechtstreeks naar ons toe. Ze waren wel een beetje moe, want kleine dochter had voor het eerst met vriendinnen Oud Jaar gevierd en moest de volgende morgen al weer vroeg op om op tijd op de luchthaven te zijn, maar ze waren er.

Natuurlijk was kleine dochter eerst helemaal in de ban van de kleine Pablo. "Wat lief", zei ze steeds. Tijdens het eten zag ik dat ze haar ogen heel bescheiden had opgemaakt. Toen ik daar een opmerking over maakte hoe mooi ze waren, zei zoonlief "dat heeft ze in de auto nog speciaal voor jou gedaan". 

We hebben een heerlijke week gehad. Heel veel spelletjes gedaan. Dit keer was Qwixx weer favoriet, maar het spelletje SET gaat bij ons in populariteit toenemen. Ooit had memory de grote voorkeur, maar die tijd is geweest. Met 1 of 2 keer spelen hebben we dat nu wel gezien en Mens Erger Je Niet is altijd heel hilarisch bij ons. Behalve ikzelf wil niemand dat spelen zoals het moet: iedereen die je voor de voeten komt eraf gooien, dus ben ik op mijn beurt altijd de pineut wat vaak leuke gevolgen heeft omdat de één of de ander het dan toch voor mij gaat opnemen en het spel dan toch een andere wending krijgt.

Verder hebben we ons vermaakt met de serie LAMPJE kijken, behalve P. hadden we in het afgelopen jaar dat boek gelezen. Kleine dochter leest van tijd tot tijd een Nederlands boek om de kennis van het Nederlands bij te houden. De film Soof 3 viel ons heel erg tegen. Ik zou nooit naar een bioscoop gaan om zo'n soort film te gaan zien.

Geen van ons had zin om iets buiten de deur te ondernemen, behalve tussen de buien door en soms met heel veel wind, het dagelijkse rondje met de honden. Ach ja, de kleine Pablo die inmiddels al niet zo heel klein meer is. Hij bezorgde met zijn gekke capriolen ons ook verschillende leuke momenten. Zo was hij op een avond bezig alles uit zijn bench achter in de kamer naar de zithoek, waar wij zaten, te slepen, tot zijn slaapkleed toe. Pablo ging verhuizen.

En zo werd het heel snel vrijdag. In de middag vertrokken ze weer richting A'dam, omdat ze de volgende morgen een vroege vlucht hadden.

Wij vertrokken vroeg in de avond naar Groningen naar een concert van Rufus Wainwright en Sinfonietta in de Oosterpoort. Het was even omschakelen, maar ik heb weer genoten. Dit was de derde keer, dat we naar deze zanger zijn geweest en ik vond dit concert weer helemaal top, zeker weer met dit orkest van strijkers erbij. De stem matcht zo mooi met de violen. Het is een bepaald soort popmuziek die goed in de klassieke muziek is in te passen. Ik houd er van en elke keer ben ik verbaasd dat ik dit zelf heb uitgevonden, want op de radio wordt er niet vaak iets van hem gedraaid. Nu met Spotify kom ik natuurlijk wel ruimschoots aan mijn trekken.

We waren ruimschoots voor middernacht weer thuis en onder het genot van een drankje dacht ik bij mijzelf: het was een turbulent weekje, maar wat een mooi begin van het nieuwe jaar! En een goed begin is het halve werk, dus wie weet hoe mooi het jaar gaat worden. 

                 klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 08 Januari 2023 - 11:48 am | | Standaard

zes reacties

Liesbeth st@@rtje

Wat een leuke week!
Heerlijk die spelletjes!
Giller dat Pablo ging verhuizen ????
Concert in de Oosterpoort, altijd fijn.
Ken dezanger niet. Klinkt als iets bijzonders en goeds.
Op naar een nieuwe leuke week

Liesbeth st@@rtje, (URL) - 08-01-’23 15:39
Sjoerd

ik kan me voorstellen dat dit druk, maar ook uitermate gezellig was. Inderdaad een mooi begin van het nieuwe jaar.

Sjoerd, (URL) - 08-01-’23 17:26
Renesmurf

Wat ontzettend lui om Amsterdam Adam te noemen, maar dat is niet zo erg als al dat klimaatverknallende gevlieg natuurlijk. Bovendien is er niks te vliegen in Adam, dat heet daar Haarlemmermeer.

Renesmurf, (URL) - 08-01-’23 18:51
Mrs. T.

Ik lees overal van alles leuks over Lampje. Misschien toch maar ‘ns gaan kijken.

Mrs. T., (URL) - 08-01-’23 21:29
Riet (e) pietz

Dat soort familiebezoek is altijd heerlijk dat snap ik. Rufus Wainwright moet ik eens in de gaten houden , herinner me dat je eerder als een schreef over zijn optreden en dat lijkt me wel iets. De LP ‘s van zijn vader ben ik zuinig op.

Riet (e) pietz, (URL) - 08-01-’23 21:33
ria

Spelletjes zijn ook gezellig, ik heb een dochter die het ook graag doet en een kleindochter ook, maar ja die zie ik niet zo vaak. Ja had een gezellig weekje zodoende.

ria, (URL) - 12-01-’23 08:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.