EIGEN IDEE


Ze zijn af, de sokken, gebreid op die kleine breinaaldjes, genaamd Addi  CraSy Trio. Het was even wennen, ik heb de nieuwe techniek nu wel aardig onder de knie, maar een volgende paar brei ik wel op nog iets dunnere naalden, want ik ben niet helemaal tevreden over de boord.

Een volgend paar? Ja, om de kosten enigszins te drukken zal dat wel moeten. De prijs van dit paar sokken is ruim vijftig euro. Aanschaf boek 23 euro, breinaalden 15 euro, een mal om de sokken mooi op te laten drogen zodat het ingebreide werk mooi "geblokt" wordt 15 euro en dan het breigaren nog, 8,50 euro. Maar goed dan heb je ook wat.

Terwijl ik met de eerste sok bezig was, bedacht ik dat ik de tweede sok wel in tegengestelde kleuren kon breien.  Kleine dochter R. draagt namelijk nooit twee gelijke sokken, dus trok ik de conclusie, dan zal kleine dochter N uit verweg land, voor wie deze sokken bedoeld zijn, dit ook wel leuk vinden. Achteraf viel het nog helemaal niet mee en heb ik de lichte kleur "tijdelijk" even donker gemaakt om niet steeds in de war te raken. Later heb ik het weer zo goed mogelijk uitgegumd

Op de breiclub vond men het idee van 2 verschillende sokken die toch bij elkaar hoorden een heel originele en creatieve aanpak. Groot was mijn verbazing, toen ik gisteren in de krant las, dat er in Leeuwarden een Slowaakse sokkenzaak zich gaat vestigen. De sokken hebben vaak opvallende prints waarbij het opmerkelijk is dat de linker- en rechtersok niet gelijk zijn maar wel bij elkaar passen. Nou ja zeg, nu vraag ik je. Kom ik via een kleindochter op een lumineus idee en dan schijnt het dus al te bestaan.

Hoe dan ook, ik ben even in de ban van het sokken breien, ook dat schijnt iets hyperigs te zijn en ik doe vrolijk mee.

                              KLIK

mijn hond heet Hessel

hanscke Zaterdag 04 Maart 2023 - 4:28 pm | | Actueel

zes reacties

Riet (e) pietz

Het zijn wél juweeltjes geworden, echt knap gemaakt. Duur ja zo alles bij elkaar maar zie het als een hobby en dan mag het wat kosten. ;-)

Riet (e) pietz, (URL) - 05-03-’23 14:44
Melodyk

Mensenkinderen wat een moed…. en wat een prachtig resultaat ook… brei maar lekker verder …. ik kan het niet meer dus ik kijk wel naar de jouwe….

in bûtenlânske sokkenwinkel yn ljouwert? Dat liket my in nochal grutte útdaging, bin wol benijd.

Melodyk, (URL) - 05-03-’23 16:12
Mrs. T.

Wat een leukertjes! Echt heel mooi.

Mrs. T., (URL) - 05-03-’23 18:38
Geesje

Zo mooi!!! Je kleindochter zal er blij mee zijn, ik had een haakboek en alle andere haakbenodigdheden gekocht, ook zo vreselijk duur. En het boek ligt nu in de kast , het wol ligt in de vuilnisbak. Ik kreeg het maar niet voor elkaar.

Geesje, (URL) - 06-03-’23 05:07
ria

Erg knap! Aan zoiets zou ik nu nooit beginnen, zeker die kleine naaldjes zijn vreselijk. Als ze niet gedragen worden kunnen ze zo in een lijstje :-D
Van verschillende sokken wist ik al wel.

ria, (URL) - 06-03-’23 09:47
platoonline

Op de tekening lijkt het wel een kruiswoordraadsel. Knap dat je dit allemaal doet. Dat gepriegel. Maria is bezig met een deken van 2 × 2. Haken dus. Ik kijk er naar en vind het knap. Maar zij doet het gewoon als ontspanning bij het TV kijken.

platoonline, (URL) - 09-03-’23 15:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.