PLAKWEG DE VOORUITGANG


Direct toen ik het zag, dacht ik daar moet ik toch even een blogje over maken. Weg is de houten-palen-constructie waar de politieke partijen "hun" poster op konden plakken. Ik vond dat altijd heel vermakelijk om te zien. Sommige partijen plakten gewoon overdag, voor iedereen zichtbaar hun poster, maar er waren ook politieke partijen die het heel sneaky 's avonds of 's nachts deden en dan soms over de  reeds geplakte posters heen plakten. Het kwam dan wel voor dat door de partij waarvan de poster niet meer zichtbaar was opnieuw een plekje op het grote verkiezingsbord werd opgeëist. Er was dan duidelijk iets van de verkiezingsstrijd te zien.

Dit jaar heeft de gemeente gekozen voor een grote stalen constructie waar de posters heel netjes allemaal op een rijtje via een eigentijdse bewerking op kunststof als foto te zien zijn. Het spreekt mij niet echt aan. Bovendien zijn de posters wat aan de kleine kant, niet elke partij komt goed uit de verf, de constructie is te hoog èn het staat op een andere plek, op een hoek waar je eigenlijk alleen maar met de auto langskomt met een te hoge snelheid om  het één en ander eens goed te bekijken.

De vooruitgang heeft toegeslagen. Ik vind het jammer, want ik hield er wel van om het proces van het aanplakken te volgen. Eén pluspuntje, er was een duidelijke toename van sandwichborden met posters!

Maar goed, de verkiezingen zijn weer geweest, en ja ik was ook dit keer weer stembureaulid en ik heb weer genoten om vele inwoners aan mij voorbij te zien gaan en hen de stembiljetten te overhandigen, nadat ik het identiteitsbewijs gecontroleerd had. Door de jaren heen leer ik nu toch beetje bij beetje de namen van mijn mede dorpsgenoten kennen. Is dat belangrijk? Nee dat niet, maar soms is het toch wel makkelijk als ik bij de voorbereidingen van het dorpsfeest namen hoor van medebestuursleden die hier altijd gewoond hebben, bij wie we wel of niet aan kunnen kloppen voor eventuele hulp.

De kiezer heeft gesproken en ik ben heel benieuwd welke impact dit gaat hebben. Ik hoop van ganser harte dat deze nieuwe winnende partij het beter gaat doen dan de winnende partij van de vorige Provinciale Staten verkiezingen.

                           klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 19 Maart 2023 - 3:14 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik heb ook tegen de huidige partijen gestemd. Slechter dan het nu gaat kan bijna niet meer.

Sjoerd, (URL) - 19-03-’23 18:14
Geesje

Die verkiezingsborden gaven er wel een mooie aanvulling aan, de strijd met het plakken over elkaars pamfletten had wel iets vond ik, ook ik heb tegen de huidige partijen gestemd.

Geesje, (URL) - 20-03-’23 14:00
Riet (e) pietz

Jammer dat er nu kunststof gebruikt is voor de posters, nergens voor nodig.
Ik kom al jaren in hetzelfde stemlokaal maar herken er eigenlijk nooit iemand, niet voor en niet áchter de tafel.

Riet (e) pietz, (URL) - 20-03-’23 14:21
ria

We wachten het maar rustig af wat ze ervan gaan breien.

ria, (URL) - 21-03-’23 09:50
Plato

Ik heb helemaal niet gelet op borden. Ik heb wel gestemd. Want geen stem is misschien wel een stem op rechts en aan die partijen kunnen we ons milieu niet toevertrouwen, denk ik.
Enfin. Het is de BBB geworden. Het had slechter gekund.
Krijgen we nu een gevecht tussen natuur/milieu en boerenbelangen? Ik hoop dat ze er democratisch uitkomen.

Plato, - 25-03-’23 21:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.