EN MAAR WEER DOOR


 Verder maar weer, dat geldt na een hectische week voor het kabinet, maar dat geldt zeker ook voor mij/ons. Omdat het toch over het algemeen iets minder goed met P. gaat waren we door de huisarts doorverwezen naar een geriatrische arts. Misschien dat deze een wat ander licht over de gezondheid van P. zou kunnen laten schijnen wat de kwaliteit van leven ten goede zou kunnen komen. Een oncoloog kijkt eigenlijk alleen maar heel gericht naar wat de tumoren lichamelijk aanrichten en minder naar de gevolgen die niet direct lichamelijk te herleiden zijn. Maar omdat het om een hormonale kanker gaat, lijkt het mij toch heel logisch dat dit ook gevolgen kan hebben op het psychische vlak. Om een lang verhaal kort te houden, daar waren we dus maandag voor een ochtenddurend onderzoek.

Woensdag werd er bij P. een scan in Groningen gemaakt waarvan komende week pas de uitslag van zou zijn, maar de dag na de scan was er al een telefoontje met het dringende verzoek om 's middags op het spreekuur van de oncoloog te komen. Dat beloofde dus niet zoveel goeds.

En inderdaad, bloedonderzoek had uitgewezen dat er hier en daar tekorten waren, iets wat maandag ook al geconstateerd was. Er was dan ook uitvoerig overleg geweest tussen Leeuwarden en Groningen, mede een reden om P. vervroegd uit te nodigen.  De uitslag van de scan was inmiddels ook al binnen en gaf geen reden tot  juichen. De tumoren die er al waren zijn in omvang toegenomen en er zijn er een paar bijgekomen. Reden om het behandelplan aan te passen. Medicatie wordt verhoogd en frequentie van de injecties gaat naar eens in de drie weken. Misschien zal dit alles de kwaliteit van het leven dan toch iets verbeteren.... We zullen zien. Een vervolgonderzoek in Leeuwarden staat ook nog op de rol. Misschien dat er van uit die hoek ook gewerkt kan gaan worden om het leven van P. toch te verbeteren.

Dit alles komt best even hard aan. Maar ja, het leven gaat door. Er was een afspraak om vrijdag naar dochter en kleine dochter in Den Haag te gaan en dat heb ik gedaan. Kleine dochter was erg blij met de sokken die ik voor haar gebreid had en grote dochter liet weten ook wel graag een paar te willen hebben, dus werk aan de winkel.

Zaterdag heb ik met vriendin alle onrust uit mij gewandeld. Het was heerlijk om een dag buiten te zijn en je zorgen te kunnen delen, maar het zorgde wel voor het feit, dat ik nu zowel geestelijk àls lichamelijk moe was. En daar heb ik deze Pasen heerlijk aan toe gegeven. Bijna niets doen, wel even met de jongens (honden en P.) naar het bos geweest en heerlijk met ze gespeeld. Wat kan zo'n jonge hond vol energie mij dan oppeppen. Het is voor mij echt genieten als ik zie hoe fijn hij het vindt om even met mij wat oefeningen te doen en om later lekker even de ruimte te krijgen.zodat hij echt rond kan rennen, alleen of met andere honden. Hessel wordt hier echt te oud voor.

Pasen gaat dus gedeeltelijk wat aan mij voorbij, maar misschien kom ik daar nog op terug, evenzo op het kabinet wat maar doorgaat, want daar is het laatste woord ook nog niet over gezegd.

                           klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Maandag 10 April 2023 - 09:21 am | | Standaard

negen reacties

Sjoerd

Dat komt inderdaad wel even koud op je dak vallen allemaal. Ik hoop dat er inderdaad nog wat te verdienen valt met quallity of life voor P.. Ik wens jullie veel sterkte toe.

Sjoerd, (URL) - 10-04-’23 12:41
Ria

Dat zijn geen fijne berichten en hopelijk valt er toch wat verbetering te behalen. Ja fijn dat je vrolijk van Pablo wordt. Verder gaat Pasen ook grotendeels aan mij voorbij hoor ik heb er niets mee. Veel sterkte voor jullie.

Ria , (URL) - 10-04-’23 15:29
platoonline

Nee, inderdaad geen fijn bericht. Maar jullie waren nog wel op tijd om er voor te zorgen dat er qua medicatie nog wat aan gedaan kan worden.
Hessel heb je ook al heel lang he? Hoe oud is die nu?

platoonline, (URL) - 10-04-’23 16:30
Mrs. T.

He gats wat een akelig bericht. Veel sterkte hoor. En laten we hopen dat de behandelingen aanslaan.

Mrs. T., (URL) - 10-04-’23 18:20
Jeanne

Sterkte voor de komende tijd. Gelukkig is men kundig, dus we hopen er het beste van.

Jeanne, (URL) - 10-04-’23 20:43
Melodyk

Pfff dat is inderdaad wel een heel grote brok om te slikken, ik wens jullie alle kracht toe die nodig is om dit te dragen.
Fijn te lezen dat je wel leukere dingen hebt gedaan want die helpen je er toch ook wel doorheen.
Met honden dollen is altijd een feestje… leeftijd en andere zaken kunnen zo’n 4-voeter wel afremmen maar genieten doen ze dan so wie so toch wel.

Melodyk, (URL) - 11-04-’23 07:10
Geesje

Tjee echt heftig om dit te moeten verwerken, ik wens jullie alles toe wat jullie nu zo nodig zijn.

Geesje, (URL) - 11-04-’23 12:53
Riet (e) pietz

Waarschijnlijk heb je toch onbewust wel aangevoeld dat niet alles helemaal in orde was maar dan komt het toch nog hard aan als dat ook zo is. Maar gelukkig zijn er nog opties die verbetering kunnen brengen, fijn dat er zo snel gehandeld werd.
Kan ik me goed voorstellen dat je hoofd even leegmaken met de honden dan heel prettig is.

Riet (e) pietz, (URL) - 11-04-’23 16:33
StaartjeLiesbeth

Dat is heftig. Sterkte!
Respect hoe je ermee omgaat

StaartjeLiesbeth, (URL) - 16-04-’23 06:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.