OUDEWATER


De vakantie vlakbij Oudewater wil ik niet in het vergeetboek laten verdwijnen, want die week heeft toch ook hele goede momenten gehad. De omgeving was voor ons helemaal onbekend en omdat we ook rekening moeten houden met de beperkingen van oude hond Hessel was dit wel een leuke combi, kleinere wandelingen rond de Reeuwijkse plassen en kleine rondwandelingen door steden zoals Oudewater, Gouda en Woerden.

Voor Pablo was het wel wennen om in een stad te moeten wandelen, maar het ging best wel redelijk en het is een hele goede leerschool voor hem geweest. Hij weet nu dat hij duiven moet negeren. Ook heeft hij geleerd wat op een terrasje zitten is. Niet zo leuk als een ijsje eten bij een ijskraam, maar ach alles went.

Gouda is een mooie stad en zeker een bezoekje waard. Ik ben ook even in de kerk met de prachtige gebrandschilderde ramen geweest, het zal vast heel mooi zijn, maar ik heb zoiets al wel meer gezien en om alles tot in de finesses te bekijken had niet echt mijn voorkeur.

Het was prachtig weer, net niet te warm om een rondje van ruim 10 km bij de Reeuwijkse Plassen te wandelen. Dat is te ver voor Hessel, maar met de bolderkar is het te doen. Een langere afstand moeten we niet doen, want dan wordt het weer te zwaar voor P., want een kar trekken met een hond van 25 kilo erin kost best wel veel energie.

Onderweg heb ik genoten van de prachtige bermen

en de vele vele lisdodden langs de kanten van de al even zovele sloten. Prachtig, al dat geel. Je wordt er gewoon heel erg blij van als je al dat moois ziet.

Ach en dan Woerden. Daar vond ik de beeldengroep van man en hond het allermooiste. Het is een eerbetoon aan alle Joodse mensen die ook uit die stad zijn weggevoerd. We kwamen er heel toevallig op afstand langs, maar ook vanuit de verte trok het mijn aandacht  en ik moest er even heen om het van dichtbij te zien.

                            klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Maandag 19 Juni 2023 - 1:00 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Je moet genieten van alle momenten zo lang als het kan. Gouda wil ik ook wel eens zien.

Sjoerd, (URL) - 19-06-’23 17:30
ria

Wij waren vorige week ook in Gouda om iets op te halen. Wat ik er van zag was niet bijzonder en ik zal er ook nooit meer komen. Ik heb die drang totaal niet om elk stadje en dorpje maar van dichtbij te bekijken en alle monumenten en bijzonderheden te bekijken. Ik begin zo langzamerhand te geloven dat ik niet ‘normaal’ ben ;-)

ria, (URL) - 19-06-’23 17:56
Geesje

Ik meen mij te herinneren dat ik ooit in een ver verleden in Gouda ben geweest, eigenlijk zou ik er nog eens weer naar toe moeten gaan omdat ik me er niets van kan herinneren. Het beeld vind ik prachtig!

Geesje, (URL) - 19-06-’23 21:15
Riet (e) pietz

Met een beetje schipperen dan toch weer een mooie vakantieweek geworden. Gouda is altijd een bezoekje waard, zeker op marktdag al is het dan behoorlijk druk in het centrum. Dat is met honden minder prettig. .

Riet (e) pietz, (URL) - 20-06-’23 11:30
platoonline

Mooi blogje over een stukje mooi Nederland. Je hebt daar wel heel mooie plekjes Goede oplossingen voor de honden gevonden.

Maria en ik waren vorig jaar nog in Oudewater. Het beeldje van Swiebertje (in Oudewater zijn de opnames voor de TV serie gemaakt) was nieuw voor me, de Waag een hernieuwde kennismaking. Woerden en Gouda vonden we ook erg de moeite waard. En Schoonhoven… zo heerlijk rustig. Ook een aanrader.

platoonline, (URL) - 21-06-’23 08:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.