KLEINTJE DORPSFEEST


Het Kleintje Dorpsfeest is al weer voorbij en ik denk dat het toch wel aardig succesvol is verlopen. De vrijdagavond met de plaatselijke band had naar mijn smaak iets drukker bezocht kunnen zijn met wat meer dertigers, veertigers en vijftigers in plaats van de jongere jeugd uit de omliggende dorpen, maar het was toch wel gezellig.

Dat geldt ook voor de matinee. Het duurde lang voordat het wat op gang kwam. Van twaalf uur tot zes uur is misschien wel te vroeg en te lang, maar zo rond drie uur werd het tocht heel gezellig. Omdat we voor dit Kleintje feest geen hele dure bands hadden, kan het financieel toch wel uit. 

Voor mij komt naast het financiële aspect of het haalbaar is ook de vraag naar boven of het ook wenselijk is. Past het binnen de visie en de doelstelling van de Oranjevereniging, voegt het iets toe, zo vraag ik mij af. Gezien de aantallen die dit feest bezocht hebben zou je de conclusie kunnen trekken, ja het is wel gerechtvaardigd. 

Toch gaat mijn voorkeur veel meer uit naar het echte grote dorpsfeest met alles er op en er aan, op donderdagmiddag de lunch voor de schoolkinderen en later op de middag de kinderdisco, de bonte avond, de optocht, de versierde straten en ja ook de vrijdagavond met band en de matinee op zaterdagmiddag. Juist in de optocht en de versierde straten vind ik onderlinge verbinding terug en dat heb ik nu wel gemist.

Gelukkig was dat wat verder in de middag wel een beetje aanwezig. Ik heb mij tijdens de matinee kostelijk vermaakt met het observeren van de jonge stellen met kleine kindertjes. Ik heb ze tijdens mijn eerste feest, nu negen jaar geleden, leren kennen als enthousiaste jongeren die best bereid waren om op de vrijdagmiddag een zeskamp of later een survival e organiseren.

Nu negen jaar later hebben de meesten van hen een gezinnetje met één of twee jonge kindjes. We hadden voor de kleine kindjes een parcours met trapautootjes en puzzelhoek met grote puzzelstukken.  En of het de gewoonste zaak van de wereld was, de meeste kleine kindjes kregen een koptelefoon op om het gehoor te beschermen. Ik vond het heel vertederend om te zien hoe deze jonge ouders met hun kroost optrokken en het gtegelijkertijd ook heel gezellig met elkaar hadden

Een goede zaak lijkt mij, terwijl ik dit jaar het geluid niet eens zo irritant hard vond als voorgaande jaren. Zowel op de vrijdagavond als op de zaterdagmiddag had ik bij de muntenverkoop voor de consumpties minder moeite om het te verstaan. Ik heb mijn taak als muntenmeisje weer met heel veel plezier uitgevoerd. Hierna ben ik er als medebestuurslid van Oranje nog één jaar bij om het grote dorpsfeest te organiseren en daarna zet ik er definitief een punt achter, hoe gezellig en goed de samenwerking ook is. Dan is het echt einde verhaal. 

                                         klik

Mijn hond heet Hessel

hanscke Maandag 03 Juli 2023 - 7:28 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Voor de spanning hoef je het niet meer te doen, en genoeg is genoeg…

Sjoerd, (URL) - 04-07-’23 08:39
Riet (e) pietz

Zuinig op zijn, het gewoon té leuk wanneer er nog dit soort dingen gebeuren. Bij ons gebeurt helemaal niéts meer op kleedjesmarkten na.

Riet (e) pietz, (URL) - 04-07-’23 16:30
ria

Nu weer tijd voor een jonger iemand misschien, jij hebt in elk geval je best gedaan! Petje af hoor.

ria, (URL) - 04-07-’23 19:26
Geesje

Dan heb je toch nog veel plezier gehad, volgend jaar dan maar vanaf de zijlijn mee kijken.

Geesje, (URL) - 05-07-’23 11:29
platoonline

Het woord gezellig kwam in je verhaal in elk geval voor.
Je kunt het op verschillende manieren invullen en wie weet wat jullie de volgende keren nog gaan meemaken.

platoonline, (URL) - 09-07-’23 18:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.