DE DAMES


Met de rubriek EERTIJDS wil ik een jaar lang, wekelijks een blogje maken over een voorwerp wat meer dan 50 jaar oud is. Dit kan van alles zijn. Iets uit mijn jeugd, iets van mijn vader of moeder, iets wat op een of andere manier bij mij terecht is gekomen, maar het MOET 50 jaar of ouder zijn. De herinneringen aan het voorwerp zal ik beschrijven en van het voorwerp plaats ik een foto.


Eigenlijk was het al lang weer tijd voor een aflevering in de rubriek "EERTIJDS", ik had met pijn en moeite iets gevonden waarover ik zou kunnen schrijven. Niet dat ik geen voorwerpen meer kan verzinnen, maar we zijn toch nog weer een weekje met de caravan weg en in Heerde neergestreken en daardoor heb ik weinig voorwerpen voor handen. Ik had wat gevonden, maar ik kies er toch voor om te schrijven over iets wat pas twee dagen in mijn bezit is en waar ik ongelooflijk blij van word en wat wel verwijst naar iets wat ouder is dan 50 jaar.

Tijdens ons vorige verblijf in Heerde was ik bij W. en L. op de koffie in Epe, en daar zag ik een schilderij met de afbeelding "de dikke dames" en ik vond het grappig en leuk geschilderd. L. is mijn alleroudste vriendinnetje, we hebben elkaar op zevenjarige leeftijd als kabouters op de padvinderij ontmoet en we stappen al bijna 65 jaar samen door het leven, elkaar altijd op de hoogte gehouden van onze welletjes en weetjes. Ook W. ken ik dus al meer dan 50 jaar. 

Toen ik de vorige keer dus bij hen op de koffie was èn om samen met L. even over de markt te zwalken, vroeg ik W. of hij ook bestelling schilderde.....Er werd niet een echt antwoord op gegeven.

Twee dagen geleden kwamen W. en L. bij ons op de camping om even een kopje koffie te doen. Omdat W. momenteel erg slecht ter been is kwam hij met de auto tot voor onze plek. Na hem begroet te hebben, dook W. de auto weer in met de uitspraak: 'ïk heb wat voor je, een cadeautje' en overhandigde mij dit ware kunstwerk. 

Ik kan niet beschrijven hoe blij mij zoiets maakt. Iemand die zich de moeite getroost en puur en alleen voor mij aan het werk gaat. Dus dit is iets wat nog maar een paar dagen in mijn bezit is, maar wel gekoppeld is aan een vriendschap van al veel langer dan 50 jaar. Ik vind het heel bijzonder en daarom ga ik het toch plaatsen in de rubriek EERTIJDS

wim
                            KLIK

mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 20 Augustus 2023 - 09:57 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Die krijgt toch zeker een ereplaats in et huis. Heel mooi gedaan. Mooi ook dat Wim dat speciaal voor jou gemaakt heeft.

Sjoerd, (URL) - 20-08-’23 12:37
Riet (e) pietz

Dat is wel een héél mooi cadeau! Daar zou ik ook blij van worden als het zo’n lange vriendschap symboliseert .

Riet (e) pietz, (URL) - 20-08-’23 12:51
Geesje

Och Hanscke wat een waardevol cadeau, zo lief en zo attent. Ik kan me voorstellen wat er door je heen ging toen je het zag.

Geesje, (URL) - 20-08-’23 23:18
ria

Heel leuk en de dames lijken ook echt op jullie neem ik aan. Zeker iets om blij van te worden.

ria, (URL) - 21-08-’23 19:09
StaartjeLiesbeth

Wat een heerlijk dierbaar portret!
Ik word er vrolijk van.

StaartjeLiesbeth , (URL) - 08-09-’23 07:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.