VERVOLG KAAPSE VIOOL


Opeens zijn ze er weer. Twee jaar geleden, 10 oktober 2021  wijdde ik een blog aan het feit, dat er geen Kaapse Viooltjes meer te koop waren. Ik was toen tot de ontdekking/conclusie gekomen dat ook planten aan de grillen van de mode onderhevig zijn. Ik heb toen met heel veel moeite een plantje via een postorderbedrijf besteld, maar helaas, de bloemetjes hadden toen niet de goede kleur.

Maar zie daar, een krappe twee maanden geleden waren we bij een tuincentrum om een paar zomerbloeiers te kopen ter vervanging van, door onze afwezigheid wegens vakantie, afgestorven kuipplanten op het terras, daar stonden ze. Het was niet een groot aantal en ze stonden ook nog een beetje op een achterafplaatsje, maar toch, ze waren er: het Kaapse Viooltje. Alleen het witte hartje klopte nog niet, maar voor de rest was de kleur goed. Natuurlijk heb ik er toen één gekocht.

Nadat het plantje uitgebloeid was, was het even de vraag of er wel weer nieuwe knoppen in kwamen, maar jawel hoor, net als vroeger. Die planten gingen bij mij als vanzelf altijd weer bloeien, zo ook deze, overvloedig zelfs. 

En opeens stonden er vorige week ook bij de AH in het winkelcentrum een hele bak met deze plantjes, en dit keer helemaal naar wens, de juiste kleur en geen witte hartjes. Precies zoals ik ze hebben wil.

 NB de kleur is vertekend, in werkelijkheid is de kleur  meer paars dan blauw

Vanaf dat moment spookt het dan door mijn hoofd. Daar moet een blogje van komen mèt ook een foto van mijn trouwboeket. Ik ben heel veel dingen van de trouwdag van mijn eerste huwelijk vergeten, maar het trouwboeket staat nog steeds als iets wat ik heeeeeel mooi vond in mijn geheugen gegrift. 

Op zoek naar het trouwalbum wat ik nog altijd heb. Dankzij de mooi opgeruimde zolder was de doos met oude fotoalbums snel gevonden. Maar wat een teleurstelling. Er zijn maar een paar foto's in kleur, vanwege de kosten was toen alles in zwart wit uitgevoerd, en niet eens één van het prachtige bruidsboeket. 

Met veel kunst en vliegwerk heb ik een foto van een foto genomen met de focus op het bruidsboeket. Het is niet helemaal geworden wat ik in mijn hoofd mij er van voorgesteld had. Maar hoe krakkemikkig dan ook, het heeft nu wel het plekje gekregen wat mij voor ogen stond. Soms moet je gewoon met wat 'hoe het wel kan' genoegen nemen en 'hoe je het graag gewild had' los laten. 

                                       klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zaterdag 23 September 2023 - 12:39 pm | | Standaard

zes reacties

ria

Als jij nog maar weet hoe mooi het was. De kleur van de kaapse viooltjes is prachtig, mijn oma had ze altijd.

ria, (URL) - 23-09-’23 15:14
Riet (e) pietz

Ik had ze eerlijk gezegd niet gemist. En misschien wáren ze hier in de buurt ook helemaal niet weg.

Riet (e) pietz, (URL) - 23-09-’23 16:21
Sjoerd

Een mooi verhaal Hanscke, leuk hoe van het een het ander kwam. Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat

Sjoerd, (URL) - 23-09-’23 17:46
StaartjeLiesbeth

Bijzonder boeket. Mooie, aparte kleurcombinatie.
De kaapse viool kun je heel makkelijk stekken. Blad in de grond, plastic zakje er omheen en klaar is kees.

StaartjeLiesbeth , (URL) - 24-09-’23 18:30
Renesmurf

Ik vind het leuker als mensen roeien met de riemen die ze hebben, dus niet per se die ene kleur willen maar ook eens wat anders.
Zo is elk mens toch weer anders.

Renesmurf, (URL) - 24-09-’23 20:18
Geesje

Kaapse viooltjes, ik herinner me nog dat mijn moeder die veel had, ik wreef de blaadjes vaak stuk, ze voelden zo zacht. Mijn moeder was daar niet blij mee! Ik had een bruidsboeket met veel fresia’s!

Geesje, (URL) - 25-09-’23 10:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.