VERMAKEN


Het moet toch beter kunnen, dacht ik toen ik onlangs de winterkleren weer tevoorschijn haalde. Op zich best een leuke trui, maar die mouwen, ze zijn veel te lang. "Als ik die trui echt wil gaan dragen moet ik iets aan die mouwen doen" en op een regenachtige middag ben ik er aan begonnen. Niet direct overtuigd dat het mij zou gaan lukken, maar wel met de inzet om er iets goeds van te maken

 

Ik ben begonnen een draad door de steken te rijgen, waardoor ik niet het risico zou lopen dat het helemaal zou afrafelen

 

Daarna ben ik voorzichtig gaan knippen. Terwijl ik zo bezig was kwam de gedachte naar boven van, het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt. Ondertussen dwaalden mijn gedachten af naar de mensen in het Midden Oosten. Ook toen de oorlog in Oekraïne begon had ik steeds maar de gedachte, de ene dag zit je nog fijn in je huis, jezelf met van alles en nog wat te vermaken en een volgende dag is er geen huis meer, leef je opeens in een chaos. Voor al die mensen gaat die slogan, of gezegde of hoe je het ook maar benoemen wilt niet op, voor hen hoefde het eerst niet slechter te worden om het daarna beter te laten zijn.

Ik weet wel dit soort gedachten leidt tot niets, maar het geeft wel weer, dat het hele wereldgebeuren mij niet koud laat. Ik kies geen partij. Het conflict loopt al zo lang. Ik wil niet eens de oorlogen vanuit de oudheid er bij halen, maar na de tweede wereldoorlog is er duidelijk iets niet goed gegaan met de verdeling van Palestina en Israël.

Het lukt om alle steken weer op de pen te krijgen. Ik brei één of twee toeren om daarna aan de boord te beginnen. En zie daar, ik slaag er in de boel weer heel te maken. Als het boordje gebreid is kan ik afhechten en de mouw weer dicht maken. Klus is half geklaard, want nu moet de andere mouw nog. Het heeft best wat inspanning gekost, maar het is te doen.

En zo heb ik geprobeerd een inkijkje te geven over wat er in mij omgaat als ik bezig ben mij te vermaken met een trui die vermaakt moet worden, zonder er een heel zwaar blog van te maken. Misschien tot slot een wat vreemde vergelijking, maar wat zou het fijn zijn als Gaza, Israël en de Westelijke Jordaanoever zodanig vermaakt konden worden waardoor het voor iedereen mogelijk zou zijn om daar in vrede te kunnen leven. 

                          klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zaterdag 21 Oktober 2023 - 5:45 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik denk dat ook een Berlijnse muur eromheen niet zal helpen. Maar is snap wat je bedoeld.

Sjoerd, (URL) - 22-10-’23 06:16
Riet (e) pietz

Daar is aan beide kanten goede wil en wederzijds begrip voor nodig, eer dát mogelijk wordt kun jij nog héél veel truien aanpassen.Knap gedaan.

Riet (e) pietz, (URL) - 22-10-’23 11:34
ria

Als je hem toch niet droeg valt er weinig te verliezen, ik neem aan dat je hem niet zelf gebreid had, dan was de klus eenvoudiger geweest.

ria, (URL) - 22-10-’23 20:12
StaartjeLiesbeth

Knap werk!
En ik snap je bespiegelingen. Herkenbaar en mee eens

StaartjeLiesbeth , (URL) - 24-10-’23 09:40
Mirjam Kakelbont

Dat mouwklusje heb je netjes geklaard.
Ik kies ook geen kant maar ik snap waarom je je druk maakt. Het zou ook niet goed zijn als we dat niet deden.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 25-10-’23 17:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.