EERTIJDS 29

LADYSHAVE


Met de rubriek EERTIJDS wil ik een jaar lang, wekelijks een blogje maken over een voorwerp wat meer dan 50 jaar oud is. Dit kan van alles zijn. Iets uit mijn jeugd, iets van mijn vader of moeder, iets wat op een of andere manier bij mij terecht is gekomen, maar het MOET 50 jaar of ouder zijn. De herinneringen aan het voorwerp zal ik beschrijven en van het voorwerp plaats ik een foto.


Waarschijnlijk was ik beïnvloed door de reclames, maar het stond destijds hoog op mijn verlanglijstje. In welk jaar ik deze ladyshave gekregen heb weet ik niet meer, maar het was in de beginjaren van mijn eerst huwelijk, dus moet het wel ongeveer vijftig jaar oud zijn. Reken maar even mee: Zeven- plus drie tussenjaren plus drieënveertig tweedehuwelijk. Ik weet nog dat toenmalig echtgenoot HJ er niet zoveel in zag. Het was volgens hem gewoon een scheerapparaat, maar dan wat eleganter uitgevoerd. 

Ik was en ben er blij mee, maar het ding gaat nu toch echt wel naar zijn eindje en ik wil er dit keer geen nieuw scheerhoofd meer op. Volgens P. was dat een jaar of twintig geleden de moeite nog wel waard, volgens hem altijd goedkoper dan een nieuwe. Hij ging er mee op stap en zo geschiedde het, maar wat de kosten toen waren ben ik nooit te weten gekomen. 

Dit hebbedingetje is mooi ezelsbruggetje naar het volgende. In de afgelopen week kreeg ik van het pensioenfonds een vermelding, dat er een bericht voor mij klaar stond. Altijd een heel gedoe om zo'n bericht met de DigiD te openen, maar omdat ik even flink wilde zijn, pakte ik door en maakte ik het bericht open.

P. en ik zaten nog aan de koffie en hij keek dan ook vreemd op toen ik opeens begon te schaterlachen. Op zijn vraag wat er zo lollig was, legde ik hem uit dat mij nog grote sommen geld in het vooruitzicht gesteld werden. 

De brief van het ABP begon met een excuus dat ze mij niet eerder op de hoogte gesteld hadden, maar omdat HJ, mijn eerste man, een tijd geleden overgestapt was naar een ander pensioenfonds, lieten ze mij weten dat er voor mij nog steeds een klein pensioenpotje is wat bij hen ondergebracht blijft en waaruit jaarlijks een bedragje uitgekeerd gaat worden mocht HJ komen te overlijden. En of ik zo vriendelijk wilde zijn om hen bij overlijden van HJ dit bij hen te melden.

Ach en zo haalt het verleden je soms toch weer in. Ik heb nooit geweten dat ik, als gescheiden weduwe van mijn eerste echtgenoot, nog weduwenpensioen zou ontvangen. Ik zeg niet, dat ik het niet hebben wil, maar voor mij mag HJ nog jaren in goede gezondheid voortleven.

Ik vond het gewoon grappig om dit in een blogje van EERTIJDS te verwerken. Waarschijnlijk was de ladyshave anders helemaal niet een onderwerp geworden.

                               klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Donderdag 02 November 2023 - 7:33 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Die ladyshave kan zo het museum in… Ik weet dat destijds het vervangen van de scheerkoppen een normale zaak was. Mijn vader was daar expert in. Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan een mesje en doe dat nog steeds. Bijzonder is het zeker om zo’n brief te krijgen.

Sjoerd, (URL) - 03-11-’23 06:42
Michiel

HJ had wel gelijk. Die ladyshave was (en is nog steeds) een slimme marketingtruuk om een opgepimpt product van technisch mindere kwaliteit voor een hogere prijs aan de mens te brengen.
En wie weet, misschien heeft C ook wel zo’n brief gekregen..

Michiel, (URL) - 03-11-’23 09:55
Riet (e) pietz

De apparaten zijn me wel bekend maar ik heb er nooit een gekocht, veel te duur.
Een gewoon scheermesje werkte ook prima en soms ontharingscreme.
Altijd leuk om een onverwachte meevaller aangekondigd te krijgen, al betwijfel ik of iedere partner na zoveel jaar nog wel te horen krijgt wanneer de ex is overleden.

Riet (e) pietz, (URL) - 03-11-’23 16:49
ria

Ook nog nooit zo’n ding gehad, mesjes voldeden prima en blijkbaar is mijn hormoonhuishouding in de loop der jaren veranderd want op hoofdhaar na wordt de rest steeds minder en vind ik het de moeite van het scheren niet meer waard.

ria, (URL) - 03-11-’23 18:46
mrs. T.

Wow, een ladyshave van 50 jaar. Zo worden ze niet meer gemaakt!

Ik vond het altijd zo pijnlijk, dus ik ben daarmee gestopt.

mrs. T., - 03-11-’23 19:44
Geesje

Och ja zo’n ding heb ik ook nog gehad, ik kon er niks mee totdat ik ontdekte dat er een soort van beschermkapje over de mesjes zat, HAHAHA!!!!

Geesje, (URL) - 07-11-’23 14:19
Platoonline

Is zo’n ladyshave een beetje te vergelijken met een elektrische baardtrimmer?
Die heb ik een keer gebruikt zonder kapje (dat er voor zorgt dat je een keurige baard van zeg maar een centimeter overhoudt) met als gevolg dat ik alleen nog maar wat stoppeltjes overhield. Ik heb dat ding nu een jaar of tien.
Blij te horen dat ie nog wel veertig jaar mee kan. Wist niet dat die dingen nog zo oud konden worden.

Platoonline, (URL) - 08-11-’23 16:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.