VOORBIJ JANUARI


De eerste maand van het nieuwe jaar is reeds verleden tijd. En al weer ben ik er niet in geslaagd om mijn goede voornemens uit te voeren. Ik had mijzelf zo voorgenomen om weer veel regelmatiger en frequenter te bloggen, maar het is er (weer) niet van gekomen.

De shawlhulp, beschreven in een eerder blogje, vroeg tijd, maar er zijn vaak ook nog zoveel andere zaken die mijn tijd in beslag nemen en die zeker ook leuk nuttig en gezellig zijn. Een wandeltocht met vriendin D., een verhalenmiddag bijwonen, schouwburgbezoeken èn de gewone dagelijkse wandelingen met Pablo, naast de wekelijkse activiteiten zoals tennis en bridge.

De eerste bijeenkomst van de boekenclub is ook al weer geweest, dus moest er voor die tijd ook nog een boek gelezen worden. Vang de Haas, geschreven door Lana Bastasic stond op het programma. De schrijfster mocht zich verheugen op mooie recensies en literaire prijzen, maar wij, van de leesclub hadden zo onze bedenkingen. Ik vond zelf dat het verhaal van de Balkanoorlogen, de strijd tussen Bosnië, Servië en andere staten in het boek De Camino veel beter en daardoor veel indringerder beschreven is. Soms leek het bijna of de het verhaal ondergeschikt was geraakt aan de mooie volzinnen en beeldspraken die er werden gebruikt. Zal wel echt literatuur zijn, maar ik was er niet zo van gecharmeerd.

Aan het begin van dit jaar had ik ook nog een videogesprek over de mogelijke aanschaf van een hybride warmtepomp. Het klonk allemaal zo goed, zodat we maar besloten hebben tot de aanschaf van zoiets over te gaan. En omdat ik nog voor de jaarwisseling deze belangstelling had getoond, gold het aanbod van de aanschafprijs van december nog mèt de daarbij behorende subsidie. Scheelt toch al gauw een paar honderd euro. Eind januari is het ding geplaatst. 

Ik ben best een beetje trots op mezelf, dat we dit allemaal hebben gerealiseerd, eerst de zonnepalen, een aantal jaren geleden en nu die warmtepomp. We proberen bij de tijd te blijven.

En ach, dan was er ook nog een uitstapje. De eigenaresse van de Heidewachtelkennel, waar Pablo vandaan komt, is ook mede-eigenaar van een jachthondenschool en deze bestond vijf jaar. In het kader daarvan was er een lustrumwandeltocht. Het leek ons leuk om daar eens heen te gaan. Maar Limburg, ook al is het in het noorden, ligt wel een heel eind van Friesland weg en 10 uur aanwezig zijn is dan wel heel erg vroeg, daarom hadden we besloten om er maar een gezellig weekendje van te maken en ergens een hotel te boeken. Dat is Kevelaer in Duitsland geworden. Heel verrassend toen we daar op zaterdagmiddag, na in gecheckt te hebben, heen liepen. Het blijkt een bedevaartsoord te zijn wat per jaar bijna een miljoen bezoekers trekt.

De omgeving van de Limburgse Maasplassen is voor ons onbekend terrein. Misschien wel leuk om daar deze zomer eens een paar weken met vakantie heen te gaan. Daar valt nog genoeg te ontdekken.

Het jaar is nog maar één maand oud, maar er is dus al weer van alles gebeurd. Misschien net iets te veel om het allemaal in een gewoon tempo bij te houden, maar ik doe mijn best om wat rust in mijn leven in te bouwen. Dat was ook één van de goede voornemens die ik aan het begin van dit jaar had. En ik blijf mijn best doen om dat goede voornemen uitgevoerd te krijgen.

Gewoon 's morgens mijn krantje lezen en dan lezen over de expositie van Marcel Reijerman en genieten van de foto's van zijn schilderijen in de krant en niet gelijk een bezoek aan het museum plannen om dit daadwerkelijk te gaan zien. Iets in een blogje verwerken kan ook heel bevredigend zijn.

                                     klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Zaterdag 03 Februari 2024 - 3:23 pm | | Standaard

vijf reacties

Riet (e) pietz

Zo gaat het helaas met voornemens wel vaker, maar niet alleen papier is geduldig, een blogsite ook. je kunt nou eenmaal maar één ding tegelijk doen.

Riet (e) pietz, (URL) - 03-02-’24 17:14
ria

‘Al tekenend ontstaat het’ zegt hij bij het door jou geplaatste schilderij, leuk! Ik google vaak even als ik iets zie wat me leuk lijkt en als het bevalt ga ik later nog eens terug. Ik hoef ook alles niet in het echt te zien hoor, niets eigenlijk.. haha, dat is dan weer het andere uiterste.

ria, (URL) - 03-02-’24 18:32
Sjoerd

Wij willen ook nog eens een warmtepomp plaatsen, maar een terugverdientijd van 34 jaar is toch wel erg lang met een Quatt. We hebben maar een verbruik van 450 m3 gas per jaar. Een mooie eerlijke boekrecensie lees ik hier, dat mag ik wel.

Sjoerd, (URL) - 04-02-’24 06:29
StaartjeLiesbeth

Je hebt een hoop gedaan in januari.Ik herken dat wel. Dat rust inbouwen. Probeer ik ook. Heerlijk de dag met een krant beginnen. Die tentoonstelling klinkt mooi.

Zonnepanelen heb ik sinds vrijdag op het dak. De hybridepomp paste nog niet in de begroting. Een airco die in voor- en naseizoen verwarmt en ‘ zomers koelt wel. Ik vond al die werkzaamheden best wel een aanslag op mijn ritme. Al dat geregel en die mannen om , op en onder het huis. Blij en voldaan dat het bijna voorbij is.

Mooie, eerlijke recensie van ‘vang de haas’. Ik kende het boek niet en dat blijft na jouw recensie zo. Ik gun mezelf fijne, positieve boeken die prettig lezen.

Leuk uitstapje naar Kevelaer. Ook nog nooit van gehoord.

Geniet van februari

StaartjeLiesbeth , (URL) - 06-02-’24 03:52
Geesje

Je bent dus lekker druk bezig met andere leuke dingen, het bloggen mag gerust op een laag pitje staan hoor, dat doen we allemaal wel eens.

Geesje, (URL) - 08-02-’24 10:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.