WIJZER


 "Maar je merkt aan jou niet, dat je een stuk ouder bent dan wij zijn" kreeg ik onlangs te horen, "je kunt met jou overal over praten". "En toch is er wel terdege een verschil", antwoordde ik, "elke leeftijd heeft zo zijn eigenaardigheden, ik kan met jou een heel eind meegaan, omdat ik dat uit ervaring herken, maar jij kunt minder ver met mij mee gaan als ik jou vertel hoe het echt is om ouder te worden, je kunt mij vergelijken met anderen, maar niet uit je eigen ervaringen putten".

En hoe het gesprek verder verliep weet ik niet meer zo goed, maar opeens hadden we het over verliefd zijn. Ik vertelde hem dat het mij opgevallen was, dat ik niet, of bijna niet meer het gevoel van verliefdheid had of kreeg, wat wel het geval was toen ik een jaar of veertig of vijftig was. Niet dat ik er toen iets mee deed, maar het was er.

Maar of er dan nog wel uitdagingen waren? Zeker zijn die er wel en anders zoek ik ze wel op. Heel toevallig kwam ik op een site terecht waar de quiz één tegen honderd op zoek was naar kandidaten. Voor de grap heb ik dat ingevuld en groot was mijn verbazing toen ik uitgenodigd werd om deel te nemen aan de voorronde.

Het was een hele onderneming, want ik moest op zondagmorgen om10 uur al in Amsterdam zijn. Bij aankomst bleek de groep die er was allemaal leeftijdsgenoten waren. Later werd uitgelegd, dat er per leeftijdsgroep 100 mensen waren uitgenodigd; in totaal 800. Kans van 1 op 8 om de voorronde door te komen. Daarbij opgeteld dat er een aantal echte quiztijgers waren die thuis elke quiz zoals 2 voor 12, met het mes op tafel etc. volgden, dan is het niet zo heel verwonderlijk dat ik niet door de voorronde ben gekomen.

Maar ik heb het wel heel erg leuk gevonden om een klein kijkje achter de schermen te mogen nemen. Ik heb het gevoel gekregen weer een stukje wijzer geworden te zijn. Kortom, ook als je ouder wordt, blijven er nog altijd  nieuwe dingen komen die zomaar op je pad verschijnen. En als je dan ook nog in een goede gezondheid verkeert, valt er nog heel veel te ontdekken.

                    klik

Mijn hond heet Hessel  Pablo

hanscke Vrijdag 22 Maart 2024 - 3:29 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Uitdagingen genoeg, je moet ze wel aangaan…

Sjoerd, (URL) - 22-03-’24 19:43
Riet (e) pietz

Er zijn zovéél manieren om een beetje midden in het leven te blijven staan. Voor iedereen anders maar heel belangrijk is om belangstelling en interesse in andere te hebben, dan komt het wel goed. En inderdaad, dan “verouder” je minder snel.
Ook het blijven bloggen is zoiets, leeftijd is daar eigenlijk niet zo belangrijk.

Riet (e) pietz, (URL) - 23-03-’24 20:02
Renesmurf

Je moet er ook allemaal maar net zin in hebben.

Renesmurf, (URL) - 24-03-’24 20:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.