AURICH

LEERMOMENTEN


"Zullen we eens gek doen?" vroeg ik, toen bleek dat we geen 500 euro verzekeringsgeld meer voor de caravan hoefden te betalen, omdat deze verkocht was. "Zullen we rond de Pinksteren een paar dagen weg gaan? Ik heb eens zitten kijken voor een dagtochtje naar OstFriesland, maar we kunnen ook wel een hotel boeken en daar 2 nachtjes blijven." Het leek P. een leuk plan. Vrijdag heen en zondag weer terug.

De plaats Aurich ligt mooi centraal, dus daar heb ik via internet een hotel geboekt. Niet alles was nog mogelijk ivm Pinksteren, maar ik heb iets gevonden, een paar km buiten Aurich. Omdat ik nog niet goed overweg kan met het navigatiesysteem in de nieuwe auto, dit moet via de telefoon, was het even zoeken en vragen, maar halverwege de middag waren we op de plek van bestemming.

Na ingecheckt te hebben zijn we naar Aurich gereden. Echt een heel gezellig plaatsje, qua grootte wel vergelijkbaar met Dokkum. Tijd genoeg om lekker in rond te slenteren en ergens lekker te eten.

Na de volgende morgen een goed ontbijt genuttigd te hebben, zijn we aan de wandel gegaan in het bos tegenover het hotel. De vorige dag had ik een wandelkaart van de omgeving gekocht, zodat we een mooi rondje van ongeveer 12 km. konden samenstellen. Het weer was prachtig, nergens bordjes "honden aangelijnd" dus Pablo heeft met volle teugen van deze wandeling genoten.

's Middags hebben we een rondrit met de auto gemaakt. Ik wilde zo graag de plaatsen aan de kust bezoeken en kijken of dit vergelijkbaar was met onze kust aan de Waddenzee. Mijn conclusie is ja en nee. De hoge dijk is er wel, maar de kustdorpen zijn vele malen groter dan de dorpjes hier. Esens is vele malen groter dan Holwerd met een hele gezellige kern en met vele winkels. Bensersiel is een dorp twee kilometer verderop waar de afvaart naar het waddeneiland Langeoog is. Maar Bensersiel heeft veel meer te bieden dan alleen haven te zijn. Hier komen ook heel veel toeristen om te recreëren in en aan de Waddenzee en dat geldt ook voor Dornumersiel en Norddeich. Hier in Friesland wordt heel sceptisch gedaan over de plannen voor het ontwikkelen van Holwert aan Zee, maar nu ik dit gezien heb, geloof ik in die plannen. Er is heel wat mogelijk om de noordkust ook aantrekkelijk te maken.

Wij hebben onze rondrit in Norden beëindigd. Al weer een hele mooi stadje, nou ja, tje, de stad telt 25.000 inwoners en heeft ook een heel aantrekkelijk centrum om door heen te lopen. Genoeg mooie oude gebouwen om te zien.

Voor ons was het een hele verrassende omgeving, waar we nog nooit geweest waren. Wat mij betreft kunnen we daar nog wel eens heen en dan voor een week een huisje huren en de fietsen mee. Genoeg te zien.

Het geheel was als experiment bedoeld om te ervaren hoe we dit vinden, zo zonder sleurhut. Er waren hier en daar nog wel wat leerpunten, zo u wilt, verbeterpunten, maar over het algemeen kunnen we zeggen, dat het experiment als geslaagd benoemd kan worden. Misschien iets minder zuinig zijn wat hotelkosten betreft, kamer op zich was goed en het bed zeker, maar verder geen enkel comfort, geen terras, lounge of iets dergelijks, en in ieder geval een wegenkaart meenemen, voor als de navigatie uitvalt. En een iets minder vol programma op een dag. Ik moet onder ogen zien dat ik toch ook echt iets ouder word en dat er aan mijn kunnen wel eens een eind komt. Dat is geheel nieuw voor mij en even wennen.

                    klik

hanscke Maandag 20 Mei 2024 - 1:13 pm | | Standaard

zes reacties

Dorothé Jansen

Al een tijdje volg ik je blogs met plezier maar ik reageer weinig omdat ik niet veelbtoectd voegen heb.

Nu heb ik misschien wel een tip. In Duitsland is er een verhuur organisatie die Wimdu heet. Je moet maar eens googelen. Het is net zoiets als airbnb maar dan Duits en ik vind de standaard hoger. Je kunt dan een appartement of Ferienwohnung huren. Dan heb je meer vrijheid dan in een hotel.

Dorothé Jansen , (URL) - 20-05-’24 17:42
Riet (e) pietz

Wat fijn dat het experiment geslaagd is. Anders hoef echt niet minder prettig te zijn.
Gewoon benutten wat ( nog) wél kan!

Riet (e) pietz, (URL) - 20-05-’24 18:03
Renesmurf

Heel goed, niet kijken naar wat niet kan maar naar dat wat wel kan. En laat Nederland nou niet Duitsland, of Belgie, na gaan doen, dat bestaat immers al.

Renesmurf, (URL) - 20-05-’24 19:48
Sjoerd

Dat is mooi, en als het kan, waarom niet. Gewoon genieten van wat wel nog goed mogelijk is.

Sjoerd, (URL) - 21-05-’24 05:04
mrs. T.

Goed dat jullie dit doen!

mrs. T., (URL) - 23-05-’24 19:50
StaartjeLiesbeth

Wat een goed idee!

StaartjeLiesbeth , (URL) - 26-05-’24 13:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.