BROODROOF


Deze morgen was er na tijden weer eens een filemelding waarbij een gekantelde of geschaarde vrachtauto als oorzaak genoemd werd. Het viel mij op dat er een verschil is met een  tijdje geleden. Kennelijk is het  niet meer "relevant " om te vermelden wat de vrachtauto vervoert. Dat wass een poosje heel anders. Een tijdje geleden werd er steeds vermeld welke lading de vrachtwagen dan wel niet  had. Ineens zijn die vermeldingen weer voorbij. 

Jammer. mijn  levenspartner en ik zaten in het verleden zo nu en dan een beetje meesmuilend aan de keukentafel, heus wel wetend dat het niet voor iedereen leuk was,  wilde plannen te smeden met de verzuchting: "Nu zouden we een juttersauto moeten hebben en hulp bieden bij het opruimen van die bloemkolen, bierflesjes, grind, straatstenen, aardappelen, rode kolen, fris dranken, apennootjes, etc, etc,;  het maakt niet uit wat, maar wij zouden dan goedkope handel hebben. Het is er nooit van gekomen.

Helaas,  de nieuwsuitzendingen met deze vermeldingen schijnen weer passé te zijn. De inhoud van de vrachtwagens wordt al een tijdje niet meer genoemd. Dit bemoeilijkt mijn ontwikkelen van het landjutten. Jammer. Ik was al een heel eind op weg met het opzetten van een eigen juttersbureautje, maar wegens gebrek aan medewerking zet ik de ontwikkeling van dit initiatief  maar weer stop. Ik laat het jutten maar weer over aan de gewone echte strandjutters. 

De berichtgeving over dit soort zaken schijnt dus minder eenduidig te zijn dan ik dacht. De manier van  waarop lijkt nogal modegevoelig of trendgevoelig te zijn en is misschien voor een groot deel wel afhankelijk van diegene die er de scepter zwaait. Dit geeft te denken

hanscke Zaterdag 23 September 2006 - 01:03 am | | Standaard

zeven reacties

Vrouwke

Juist om het landjutten tegen te gaan, wordt de lading niet meer vermeld. Althans dat lijkt me.

Maar inderdaad, net als jullie heb ik ook wel eens zitten gniffelen als ik me voorstelde hoe het eruit zag na de kieppartij.

Vrouwke, (URL) - 23-09-’06 06:56
Goentah

Ik ben veel te braaf. Ik zou het niet in mijn hoofd halen iets op te pakken wat toevallig op de grond gevallen is en wat van een ander is. Ik zou eerder helpen de spullen te verzamelen, en teruggeven!

Goentah, (URL) - 23-09-’06 11:11
Renesmurf

Het viel me altijd wel op als ze vermelden wat er zoals uitgekiepert was.
Ik vroeg me dan af waar dat nou voor nodig was altijd.
Niet meer vermelden is wel wat saaier.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 23-09-’06 16:08
V@nM@n

Af en toe vraag ik me af of ze bepaalde dingen er gewoon bij verzinnen. Vooral als je zelf in een file staat die niet genoemd wordt…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 24-09-’06 10:16
pascha

ja dit is wel een interessant vraagstuk… want ik denk toch echt dat er landjutters zijn ook al vermelden ze de lading van gekieperde wagens niet meer

pascha, (URL) - 24-09-’06 11:26
Richtsje

‘t Zou misschien een gat in de markt zijn, dat men daarom is gestopt met het melden van de inhoud van de vrachtwagens? Wij zoeken nog altijd naar dat gat in de markt. Landjutter, hmmm, klinkt prima toch?!

Richtsje, (URL) - 25-09-’06 20:21
Boubeest

Volgens mij zouden er geen landjutters zijn als die afhankelijk zouden zijn van gekantelde vrachtwagens. Een landjutter heeft geen tijd om de hele dag te wachten op gekantelde vrachtwagens. Een landjutter heeft geen tijd om te treuren over het uitblijven van informatie over de lading wanneer er een vrachtwagen is gekanteld. Een landjutter heeft geen tijd om zich bezig te houden met gekantelde vrachtwagens maar vraagt zich wel af waarom het een probleem is dat de lading niet wordt vermeld. Wat is er mis met een dagmenu?

Boubeest, - 24-05-’14 06:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.