LAAGWATERTOESLAG


Vorige week is na vele voorbereidingen de grote ombouw begonnen van vier van de zeven graveltennisbanen naar French Court. Als voorzitter van die tennisclub vind ik het natuurlijk een spannende aangelegenheid. Mijn betrokkenheid is erg groot en mijn zorgen varieren van "Blijft men binnen het kostenplaatje" tot de verdediging: "het was niet mijn beslissing, de ledenvergadering heeft de beslissing genomen". Het is wel een boeiende en spectaculaire tijd. Van tijd tot tijd word ik door de voorman van het werk gebeld en dan word ik van de spectaculaire ontwikkelingen op de hoogte gebracht. Dit op mijn eigen verzoek, want ik wil van de hele operatie graag een fotoreportage maken. Ik leer in korte tijd heel veel over ondergrondlagen, drainage en vervoersperikelen. Zo had ik nog nooit van "laagwatertoeslag" gehoord, maar het bestaat wel.  De lava, één van de onderlagen komt uit Duitsland en wordt gedeeltelijk aangevoerd over de rivieren. In de afgelopen tijd heeft de scheepvaart te maken gehad met een te lage waterstand en hierdoor konden de schepen minder zwaar beladen worden. Dit heeft er toegeleid dat de kostprijs van de lava hoger is dan begroot was en dat wordt naar ons, de tennisclub als afnemer, doorberekend. Dergelijke kennis geeft inzicht op allerlei terreinen. Gelukkig hebben we hier en daar ook meevallers, zodat we nog steeds binnen de begroting vallen.
Ter illustratie enkele foto's. Voor meer foto's verwijs ik graag naar de site van de club: http://www.tcdokkum.nl/,  klik de link "ombouw banen" aan voor de hele fotoreportage

hanscke Woensdag 27 September 2006 - 11:37 pm | | Tennis

drie reacties

nanos

Een soort kunstgras neem ik aan.
Het eerste seizoen vond ik het een ramp, alsof elke bal in rul zand ploft. Dat wordt nooit iets met mij en kunstgras, dacht ik. Maar toen het was ingespeeld, speelde het lekker.

nanos, (URL) - 28-09-’06 17:56
Renesmurf

Die meevallers zijn dan niet echt meevallers, die zijn echt noodzakelijk om de dure klappen op te vangen.
Zoiets beheren valt nog niet mee.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 28-09-’06 21:39
V@nM@n

Dat maak je normaliter niet mee. Dus toch interessante ontwikkelingen.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 28-09-’06 23:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.