DE DAG VAN


Jaren geleden, ik was nog leerling verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis, was-ie er opeens. Op 12 mei was het de dag van de verpleging. Heel veel later werd de dag van de thuiszorg in het leven geroepen, de secretaressedag en weet ik welke dag al niet meer. Hoe meer van die dagen worden uitgeroepen hoe minder het mij aanspreekt.

Sinds een paar jaar is er nu ook een dag van de leraar. Vorige week, donderdag 5 oktober was het dus die dag. In het weekend heb ik wat research verricht en het schijnt landelijk nog wel enige publiciteit te hebben gehad. Ik stuitte op deze website http://dagvandeleraar.kennisnet.nl/ en och de pagina die in de landelijke dagbladen heeft gestaan is best wel aardig te noemen, maar verder zegt het mij niet zo veel.

Wat wel opmerkelijk was, was het feit dat wij gebak bij de koffie kregen. Maar toen kwam er de correctie. Het onderwijsondersteunend personeel voelde zich gepasseerd. Voor hen is er nog geen speciale dag in het leven geroepen en daarom kreeg de dag bij ons een andere naam. Het werd "de dag van het onderwijs".

Nou ja.

hanscke Maandag 09 Oktober 2006 - 6:15 pm | | Standaard

zeven reacties

Ster

Er is nu bijna overal wel een dag voor. Ik vind het eigenlijk te ver doorslaan.

Ster, (URL) - 09-10-’06 18:19
Merlijn

Ik werk niet in het onderwijs, de verpleging of als secretaresse, wanneer is het mijn dag?? Ach, eigenlijk is het elke dag ‘mijn dag’ …

Merlijn, (URL) - 09-10-’06 19:12
sebbo

Zo blijf je aan de gang en de bakker vaart er wel bij:-)

sebbo, (E-mail ) (URL) - 09-10-’06 20:59
nanos

Toe maar, gebak bij de koffie!
Hoe zit dat bij jullie, betaal je de koffie zelf of wordt die betaald?
En dat gebak????

nanos, (URL) - 09-10-’06 21:06
Renesmurf

Ik vind dierendag meer dan genoeg!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 09-10-’06 22:10
Erika

Bij ‘ons’ hoorde ik ook al via de directeur commentaar op ‘de dag van de leraar’. Werken wij op dezelfde school?

Erika, (E-mail ) (URL) - 10-10-’06 21:09
Goentah

Er bestaat zelfs de dag van de apothekers-assistente. Dat was op 27 september. Wij krijgen altijd een enorme bos bloemen. Stiekem had ik het leuker gevonden als we af en toe spontane waardering van onze werkgever zouden krijgen. Een onverwachte attentie, hoeft helemaal niet duur te zijn. Niet zo’n landelijke, verplichte dag. Niet dat onze werkgevers ons niet waarderen, maar ze zeggen het alleen niet zo vaak…

Goentah, (URL) - 14-10-’06 00:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.