DE FLITSER


Al tijden lang zit ik met het beroep van "flitser" in mijn maag. Nee, echt niet, ik heb in geen tijden een bekeuring gehad, dat is het niet, maar ik krijg zo langzamerhand medelijden met de mensen die deze werkzaamheden voor hun beroep moeten uitvoeren.

Vooral bij Q-music doet men nogal laatdunkend over deze werkzaamheden. Laatdunkend is hier een zeer juiste beschrijving. Als ik de Van Dale er op nasla wordt hier  de volgende omschrijving gegeven: "een hoge dunk van eigen voortreffelijkheid hebbende". En dat is nu precies wat er gebeurt. Want na de bekendmaking van de controles wordt er vaak gezegd: En heb je "zelf ergens een flitser gesignaleerd, geef dit dan door aan onze jongens en meisjes". Meestal wordt er dan als afsluiting nog een flauwe grap over de flitser gemaakt.

En dan denk ik, je zult dat werk maar moeten doen. Iedereen wil wel eens over zijn of haar werkzaamheden vertellen, maar in dit geval is dat bijna niet mogelijk. Het flitsen is maar één van de taken van de politie. Ik hoop van ganser harte dat niet iemand alleen maar de taak van "flitser" heeft gekregen. Het komt het gevoel van eigen waarde vast niet ten goede, terwijl die man of vrouw ook alleen maar zijn werk doet. Of zouden deze werkzaamheden afgeschaft moeten worden als we er met zijn allen zo minachtend over doen?

hanscke Woensdag 11 Oktober 2006 - 5:37 pm | | Standaard

acht reacties

Erika

Wat te denken van parkeerwachters?!

Erika, (E-mail ) (URL) - 11-10-’06 18:34
nanos

Die flitsbekeuringen zijn heel vreemd eigenlijk.
In de stad mag je 50, maar vaak is dat niet verantwoord. Als je daar 54 rijdt, na de zg aftrek, krijg je een bekeuring voor 4 km te hard, terwijl je misschien wel meer te hard reed dan verantwoord wasop dat moment op die plek.
Als je ‘nachts om half drie op een lege snelweg waar je 120 mag 124 rijdt (na dezelfde aftrek), krijg je dezelfde bekeuring. De verhoudingen zijn dan toch volledig zoek.
In verhouding rij je minder te hard en ook nog in een situatie waar dat absoluut geen kwaad kan, 140 zou nog geen kwaad kunnen, en toch krijg jedezelfde boete.
Leg me dat maar eens uit.

nanos, (URL) - 11-10-’06 19:36
Renesmurf

Ik vind het ook NSB werk, geen werk om trots op te zijn.
Ze kiezen er zelf voor om verrader te zijn, want dat zijn het!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 11-10-’06 20:45
V@nM@n

Parkeerwachter lijkt me idd nog veel erger. Maar als we eerlijk zijn krijgen we die boetes gewoon omdat we ons niet aan de regeltjes houden.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 13-10-’06 08:35
Helen

Ik was laatst zelfs blij, dat er bij ons een flitser stond. Als gekken rijden ze op een weg binnen de bebouwde kom, 100 is geen uitzondering.

Helen, (URL) - 13-10-’06 10:39
Vrouwke

Zou het werkelijk zo’n rotwerk zijn?
Misschien worden ze wel gescreend op de dosis leedvermaak die het werk ze oplevert.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 13-10-’06 11:11
pascha

neee ik ben niet voor afschaffen want ik denk dat veel mensen het beroep wel waarderen maar zich niet laten horen….

pascha, (URL) - 13-10-’06 16:35
pascha

oooh.. en het vergelijken met NSB werk….. vind ik nogal hysterisch ;)

pascha, (URL) - 13-10-’06 16:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.