JONGLEREN


Soms voel ik me net een circusartiest. Ik heb denk ik te veel dingen die ik leuk vind en waar ik dan ook zo nodig aandacht aan wil besteden. Ik vergelijk me dan in gedachten ook vaak met zo'n jongleur die allerlei schoteltjes  op stokjes zet en vervolgens die schoteltjes allemaal laat draaien. Iedere keer moet hij een zwiep aan zo'n stokje geven om te voorkomen dat het schoteltje valt omdat het te weinig vaart heeft. Ik zal de lezer niet vermoeien om de bezigheden van deze week te beschrijven, nee ik geef een zwiep aan het stokje met daarop het schoteltje "weblog" en ik schrijf over één van de vele dingen die ik las in de krant en die ik opvallend vond.

Zo las ik iets over de Cmons. Ik weet niet of u al kennis heb gemaakt met de poppetjes Red, White, Blue, Cherri en Moo. Ik niet, maar nu dus inmiddels wel. Ze schijnen overal te zijn, op MTV, op straat, op T-shirts, kortom de Cmons (spreek uit Come-ones) veroveren de wereld. Ze worden als een uitgekiend marketingconcept gebruikt om het automerk Opel en met name de Corsa van zijn belegen imago af te helpen. Ik had tot nu toe de poppetjes nog nooit gezien. Ik heb vandaag juist nog de paarse teletubby Tinky Winky gekocht om morgen aan kleindochter Rixte cadeau te doen. Zij is in haar ontwikkeling op het punt gekomen dat ze voorwerpen gaat herkennen. Ik had nooit gedacht ooit nog eens zo'n pop te kopen toen ik ze voor het eerst op televisie zag.

Of Cmons ook ooit gewilde poppetjes worden weet ik niet, maar als je de site www.thecmons.com bekijkt, lijkt het toch al wel een hele rage te zijn.

hanscke Zaterdag 14 Oktober 2006 - 5:51 pm | | Standaard

negen reacties

wies

oh bedankt voor de tip. ik ga even kijken. zag donderdag advertenties in de krant en vond de poppetjes al heel erg leuk.

wies, - 14-10-’06 22:15
nanos

Ik las dat ook van de week. Ik zal er geen kopen. En ik heb nog wel een Corsa, die ik helemaal niet belegen vind, die ook helemaal niet belegen IS.
Eigenlijk vind ik een imago met poppetjes behoorlijk infantiel.

nanos, (URL) - 14-10-’06 23:01
Renesmurf

Ik ken alleen smurfen, en dat zijn blijvertjes, dat is al bewezen, de rest waait allemaal over.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 14-10-’06 23:28
Ster

Ik had die poppetjes nog nooit gezien. Vind ze ook niet echt bijzonder nu ik die site zo heb bekeken.

Ster, (URL) - 15-10-’06 11:24
Goentah

Ik had ze ook nog nooit gezien, en ik vind het rare beesten. Misschien ga je er aan wennen als je ze vaker ziet, maar ik hoef ze niet!

Goentah, (URL) - 15-10-’06 16:06
Merlijn

Misschien in de States een hype, maar hier ? No way !

Merlijn, (URL) - 15-10-’06 23:29
pascha

ik zag ze gisteravond voor het eerste op tv en vond het eigenlijk wel een infantiele reclame…maar dat klopt dus ook ;)

pascha, (URL) - 16-10-’06 10:30
Carola

Doe mij maar de teletubbies. Fran heeft ook Tinky Winky. Hier zijn ze niet op tv maar mijn zusje heeft videobanden vol tubbies voor Fran opgenomen. En hij vindt het nog steeds leuk

Carola, (URL) - 17-10-’06 16:08
Vrouwke

Jawel, deze poppetjes ken ik van de reclame inderdaad. Maar ik vind ze niet mooi. De gezichtjes vind ik vreselijk en ik ben dan ook blij dat ik ze niet hoef te kopen.
In ieder geval zou ik niet weten voor wie.

Jouw vergelijking met de bordjesdraaiende jongleur is bijzonder goed gekozen. En ja, opnieuw zeer herkenbaar.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 18-10-’06 10:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.