OPEN BRIEF


BRIEF AAN ALI B.

Nee, Ali B. Ik denk niet dat je als gast gisteravond bij het programma van Paauw en Witterman, ondanks het tutoyeren van de minister president, veel indruk op de andere rappers hebt gemaakt. Je was te lief, te meegaand, ondanks de schwung die jij er aan wilde geven door de passage die je uit het boek van JP voorlas van commentaar te voorzien.

Je begon goed door te zeggen dat het interessanter zou zijn geweest als er in het boek sprake was geweest van brieven, afkomstig van mensen die spontaan de minister-president geschreven hadden. JP ging sprekend als een kleuterjuf tegen haar kleuter, het pad op, om langs een omweg te verklaren dat, de mensen die waren uitgenodigd om een brief naar hem te schrijven, dit toch op een hele spontane manier gedaan hebben.

En toen Ali B. had je door moeten pakken en je zegje moeten zeggen. Evenals de keren dat jou de mond gesnoerd werd en JP drie keer zoveel zendtijd kreeg om in een verkapte vorm zijn CDAverkiezingsprogramma te laten horen.

Jij, Ali B., hebt het inmiddels gemaakt. Jij bent in de positie gekomen om aardig gevonden te willen worden en eerlijk is eerlijk, je bent aardig. Daardoor laat je je misschien wel net iets te veel inpakken. Ik houd van aardige jongens, maar toch..... Misschien zit Nederland, misschien zit ik, stiekum toch wel te wachten op jongeren die net iets meer durven als wat jij gisteren liet zien. En dat zeg ik. Terwijl ik juist zo van het redelijke en het nette houd. Ach Ali B. Het is ook nooit goed. Of juist wel? Ben je op deze manier juist wel een goed voorbeeld voor de jongeren? Ik weet het niet.

Het wordt tijd om hierover eens flink na te denken en dat zal ik gaan doen de komende dagen. Al lopend door de bossen rond Speuld.

hanscke Donderdag 19 Oktober 2006 - 10:09 pm | | Standaard

twaalf reacties

nanos

Speuld?
Staat Het Boshuis er nog?

nanos, (URL) - 19-10-’06 22:32
Goentah

Hij is denk ik net zo als in die reclame van Celebration. Te meegaand.
Overigens heb ik het programma niet gezien.
Veel wandelplezier trouwens!

Goentah, (URL) - 19-10-’06 22:38
Merlijn

Ik heb het niet gezien, maar volgens mij kan iedereen JP onder de tafel lullen. Conclusie moet dus wel zijn dat Ali B. in deze uitzending te aardig was …

Merlijn, (URL) - 19-10-’06 22:39
Renesmurf

Ali B is zo populair omdat ie zo aardig is.
Iemand met kloten komt daar niet.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 20-10-’06 00:02
Marieke

Ik heb het programma afgezet. Vond Ali érg gelukkig met zichzelf. Trouwens de heer Balkenende hoefde van mij ook niet zo…

Marieke, (URL) - 20-10-’06 08:49
Vrouwke

Helaas, op het andere net was er turnen en daar heb ik me aan de kunsten van Chinezen, Russen een Italiaanse en een Duitser zitten vergapen.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 20-10-’06 09:55
Wieneke

Programma niet gezien, maar sinds Ali B de koningin geknuffeld heeft…is hij een echt lieverdje geworden. Niks mis mee, maar of hij nou de absoluut niet-lieve Marokkanen aanspreekt of een voorbeeld voor hen is, betwijfel ik zeer.

Wieneke, (URL) - 20-10-’06 14:01
Ster

Ik heb het niet gezien, maar juist híj had een punt kunnen maken tegen JP. Want hij is absoluut niet dom!

Ster, (URL) - 21-10-’06 18:24
Penguin

Ik vond Ali eigenlijk zelfs een tikkie erg tevreden met zichzelf. Dat stoorde me. Vind ‘m eigenlijk heel leuk. Balkenende is boos weggelopen na het programma. Hj was “not amused” over de (idd wat flauwe) compilatie van filmjes van hem aan het einde.
Oja, Ben er weer!

Penguin, (URL) - 22-10-’06 14:16
sebbo

Als ik moest kiezen tussen het kijken/luistern naar Ali B of het wandelen door Speuld koos ik voor het laatste.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 21:51
V@nM@n

Ook de reclame waarin Ali B. meespeelt laten hem zien als een mamakindje. En alles behalve als rapper. Ik ben bij een optreden van hem weggelopen… On stage is het ook al niets.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 23-10-’06 20:40
Jokie

heb de uitzending niet gezien…heb je de brief ook opgestuurd??

Jokie, (URL) - 24-10-’06 15:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.