AARDMANNETJES VERSUS KABOUTERS


Als ik in de herfst door het bos loop en ik zie al die mooie paddestoelen (zie ook mijn vorige blog) dan worden mijn gedachten als vanzelf gevuld met mooie fantasieverhalen waarin kabouters een hoofdrol spelen. Dat was dit jaar niet anders, maar misschien omdat er al wel veel takken op de grond lagen en het nog niet gestormd had en omdat vooral de eerste dag  de mooie rode paddestoelen ontbraken, waren dit jaar de kabouterfantasieën niet zo heel vredig.

Het kwam mij voor alsof er gevechten plaats hadden gevonden. Gezien de vele vernielingen aan de kabouterwoningen leek het mij alsof er een felle strijd gestreden was tussen enerzijds de kabouters en anderzijds ..... tja wie zouden eigenlijk de belagers van deze nogal klein uitgevallen bewonersgroep zijn geweest? Ik liet in mijn gedachten allerlei mogelijkheden de revue passeren.

De mensen? Nee, daar wilde ik niet aan. De meeste mensen vinden de kabouterwoningen erg mooi om te zien en op grond daarvan was ik terstond bereid om deze groep uit te sluiten.

De elfjes dan? Uitgaande van de vele elfenbankjes die ik gezien heb, moeten er wel heel veel elfjes zijn. Die bankjes zijn niet voor niets ontstaan. Die zullen heus gebruikt worden. Maar elfjes zijn lieve vreedzame wezentjes en met dit bewijsmateriaal moest ik ook deze groep uitsluiten.

De trollen dan? zo overwoog ik in mijn gedachten, maar nee, die komen uit heel andere fantasiën en passen niet bij de kabouterverhalen, zoals ik die ken zodat ik ook deze groep moest uitsluiten.

Opeens wist ik het! Het waren de aardmannetjes die de kabouters hun pretseizoen niet gunden. Zij trokken massaal  ten strijde tegen het doorgaans zo vredige kaboutervolkje en bekogelden hen en hun woningen met de vele eikels die er lagen. En de kabouters vochten terug om datgene wat kortstondig hun bezit was te verdedigen. Ach, elke omgeknakte paddestoel getuigde van groot leed...

Voordat iemand nu heel boos op de aardmannetjes gaat worden en op zoek gaat naar hen om hen in elkaar te stampen,moet ik iedereen waarschuwen dit niet te doen. De aardmannetjes doen ook maar hun werk. Zij moeten er namelijk voor zorgen dat alle kabouters uit het bos vertrokken zijn voor de winter invalt. Kabouters hebben tijdens de winter geen overlevingskansen als ze in het bos blijven. Zij zullen een goed heenkomen moeten zoeken. Meestal zorgt Jan de Wind er voor dat tijdens de herfsstormen de tijdelijke woningen afgebroken worden, zodat de kabouters als vanzelf een goed heenkomen zoeken, maar dit jaar is het weer van slag en de kabouters blijven zitten waar ze zitten en dat kan niet. 

Zodoende zijn dit jaar de aardmannetjes in actie gekomen, alleen maar ten gunste van de kabouters. Zij moeten uit het bos vertrekken, op weg gaan naar elders en daar moeten ze zo langzamerhand mee gaan beginnen. Het is de hoogste tijd. En al lijkt het er nog niet op, heus de winter komt er aan! Het leven is soms hard, ook in kabouterland.

hanscke Donderdag 26 Oktober 2006 - 8:42 pm | | Standaard

vier reacties

Penguin

Kunnen die kabouters niet gewoon integreren in aardmannetjes wereld en daar een multiculturele samenleving opzetten?

Penguin, (URL) - 26-10-’06 21:31
Renesmurf

Smurfen hebben hun huisjes verwarmd, maar die zijn dan ook slimmer dan kabouters!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 26-10-’06 22:16
Hook

Nou volgens mij is het gewoon stiekem meneer Uil met al zijn maatjes die huis hebben gehouden in het bos.

Hook, (URL) - 27-10-’06 11:17
Petra

En langzaam maar zeker komen ook de rode paddestoelen tevoorschijn!

Petra, (URL) - 28-10-’06 15:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.