HEB IK DAT WEER


Tijdens een vakantie besteed ik meestal een of meerdere dagen aan bijscholing. Al snel nadat dochterlief en haar piepmuis vertrokken waren, wist ik het, mede geholpen door een folder van een warenhuis die dezelfde naam draagt als een beroemd columnist. Bij de Blokkert, zo noemen wij die winkel bij ons thuis, waren er hele goedkope MP3spelers in de aanbieding. Ik was zo langzamerhand toch wel heel nieuwsgierig geworden naar de werking van die dingen, want verscheidene leerlingen hebben zo'n ding om hun nek hangen.

Ik toog met folder en al opgewekt naar de Blokkert. In de winkel zelf waren ze nergens te bekennen, maar toen ik er bij de infobalie om vroeg, werd er heel vlot een uit het magazijn gehaald, zelfs de juiste kleur, die ik had mogen kiezen, was nog voorradig.

Thuisgekomen ging ik dapper aan tafel zitten met de bedoeling het apparaatje zelf operationeel te maken, maar helaas, wat ik ook probeerde, ik kreeg geen blauw schermpje met allerlei tekens, dus kon ik niet verder. Toen P. thuis kwam zag hij de MP3speler op tafel liggen en vriendelijk informeerde hij welke muziek ik er opgezet had. Niets, stamelde ik, ik ben weer te dom voor dit soort dingen, ik schijn niets zelf te kunnen. Echt heel goed voor mijn zelfvertrouwen, mopperde ik verder, terwijl P. het apparaatje eens bekeek. P. mompelde, de batterij zit er goed in, hij zou het toch moeten doen en ondertussen maakte hij een verbinding met de computer. Het apparaatje werd wel door de computer herkend, maar werkte niet. Wat kon er mis zijn?

Juist, goed geraden, de batterij was leeg. Dus het lag niet aan jou, zei P, maar ik ga nu wel even naar de Blokkert toe ze vertellen dat dit geen afleveren is. Laten ze die zooi dan eerst even controleren en al mopperend vertrok hij.

Met de nieuwe batterij was het  MP3spelertje al heel snel gebruiksklaar. 's Avonds had ik een aantal nummers (helaas het nieuwe nummer van Madonna nog niet) op mijn nieuwe speeltje en natuurlijk wil je dat dan ook afspelen. Ik installeerde mij in een lekkere stoel, nam mijn breiwerkje ter hand en luisteren maar, totdat... de muziek midden in een nummer ophield. Wat zou er nu weer mis kunnen zijn? P. was er dit keer snel achter. De batterij was dopleeg. Als vervanging van de vorige lege batterij had P. nu een halfvolle batterij meegekregen.  Als dat geen sevice is!  Zou je ze niet??????

hanscke Donderdag 27 Oktober 2005 - 8:15 pm | | Standaard