HITORI


Misschien moet ik duidelijk maken dat het gedicht van het vorige blogje niet op mij persoonlijk slaat. Ik heb het geschreven toen een studievriend van mij naar een andere kant van ons land ging verhuizen. Het leek hem toen beter om de contacten te verbreken, omdat het anders door de afstand toch zou verwateren.

Ik vond het  jammer, dat een vriendschap zo eindigde en schreef dit gedichtje. Ik heb het ingestuurd naar de Lyrische Courant en het is toen daarin opgenomen en afgedrukt. Ik heb getwijfeld of ik dit gedichtje zou plaatsen... Om voor mijzelf verklaarbare redenen heb ik het wel gedaan, maar het slaat niet op P. en mij.

Integendeel. We delen samen veel interesses, onder andere nieuwe denksport puzzeltjes.Sinds de komst van de Sudoka zijn wij gek op dit soort puzzels. In het weekend kregen we het dorpskrantje door de deur en daarin weer een nieuwe variant afgedrukt onder de kop "kopwurk" Hitari. Misschien is het overbodig om uit te leggen dat kopwurk het Friese woord voor denkwerk is.

Gisteren vond ik een boekje met deze puzzels bij de supermarkt en ik kocht er één voor P. Sindsdien is hij wel lief, maar bijna niet meer aanspreekbaar. Hij is even helemaal verslaafd aan deze variant. Dat gaat vanzelf weer over.

http://www.puzzelsport.nl

hanscke Dinsdag 14 November 2006 - 6:04 pm | | Standaard

zes reacties

Erika

‘k ha it besocht, mar ‘k wit hielendal net hoe it moat

Erika, (E-mail ) (URL) - 14-11-’06 20:11
Ster

Die puzzels gaan mij boven de pet. Crypto’s en sudokü‘s houd ik het maar bij. Dat niet meer aanspreekbaar zijn herken ik maar al te goed ;)

Ster, (URL) - 14-11-’06 21:29
V@nM@n

Het laatste hoop ik voor je…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 14-11-’06 21:46
Roelof

Doe mij maar de vertrouwde kruiswoord. Wel die van Meulendijk, voor een beetje pit.

Roelof, (URL) - 14-11-’06 22:49
Goentah

Sudoka’s zijn toch met cijfertjes? Daar heb ik helemaal niks mee. Gelukkig maar, want ik ben verslavingsgevoelig :-) Geef mij maar gewone kruiswoordraadsels. Letters en woorden!

Goentah, (URL) - 14-11-’06 23:51
Renesmurf

Gedichten hebben met gevoel te maken, en lezer kan er wat bij voelen, of niet, dat is persoonlijk aan de lezer.
het zegt op zich niet altijd wat over de schrijver.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 17-11-’06 15:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.