MUTSENMENIGTE


In september heb ik de bekentenis al gedaan, ik ben een "Margrietmuts". Al vele jaren; maar ik was nog nooit naar de Margriets's Winter Fair geweest. Het trok mij nooit zo om entree te moeten betalen om geld te mogen uitgeven, maar dit jaar won de nieuwsgierigheid. Een paar zondagen geleden belde ik een vriendin of zij zin had om mee te gaan, dat was het geval en zo togen we afgelopen zondag per trein naar Utrecht. Op een koopje, want het aanbod NS herfsttoer gold nog, voor 35 Euro een hele zondag  treinen met zijn tweeën.

Toen wij in Utrecht het station uitliepen, moest ik wel lachen. Ik maakte deel uit van de "Margrietmutsen" optocht. Allemaal vrouwen, overigens van een heel verschillend pluimage, op weg naar de Jaarbeurshal en het voelde als geheel wel gezellig. Ik keek mijn ogen uit. Velen zeulden zo'n tas op wieltjes mee. Kennelijk hadden zij het voornemen nogal wat inkopen te doen. Ik kwam eigenlijk alleen maar om te kijken.

En dat heb ik gedaan, maar eigenlijk heb ik niet zoveel nieuws gezien. Veel stands met shawls, met kettingen, met kerstsnuisterijen, met pandorabedelarmbandjes en met kleding make up en met voedingsartikelen. Maar er was geen stand met daarin computers en software ingaand op de typische belanstellingssferen van vrouwen. Merkwaardig want in het voorjaar heb ik via een aanbod van Margriet een laptop aangeschaft. Dat terrein ligt op deze fair nog braak, terwijl ik denk dat daar heus wel iets mee te doen is. Net als ik zullen er genoeg vrouwen zijn die geen zin hebben om volgende week naar de HCCdagen te gaan, omdat dat toch wel iets te veel van het goede is, maar een stand op deze fair had zich heus in mijn interesse mogen verheugen.

Wat ik wel leuk vond waren de optredens van Edsillia Rombley en Petra Berger. De eerste foto is van Anneliese Bergman, de hoofdredactrice. Bastiaan Ragas heb ik niet gekiekt. Ik heb niets met hem. Naast de CD van Petra die ik gekocht heb, heb ik nog een ketting en enkele fantasiepanty's gekocht. Met vriendin samen was het een gezellige dag, maar zo'n fair is verder niet aan mij besteed. Ik blijf het een merkwaardig feit vinden eerst een toegangskaartje te moeten kopen om vervolgens geld te mogen uitgeven aan iets wat ik wil kopen. De winkelstraat met dezelfde spullen is gratis toegankelijk en als ik een artiest wil zien ga ik wel naar een concert.

hanscke Maandag 20 November 2006 - 7:58 pm | | Standaard

tien reacties

Renesmurf

Je weet nu in elk geval wat het is.
En kennelijk was het best leuk dus.

wel leuk zo, margrieters onder mekaar!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 20-11-’06 21:37
Goentah

Voor een concert moet je ook betalen ;) Het massale van een Margriet of Libelledag trekt mij ook niet. Het is zo’n clichématig hokjesgedoe. Je zei het zelf al: je bent een vrouw dus dan zul je wel niet van computers houden. Nogal rolbevestigend.

Goentah, (URL) - 20-11-’06 23:51
nanos

Erg wervend is deze log niet.
Panties, kerstprutserij, Petra Berger, sieraden. Mijn maag draait zich al om als ik het lees.
En nu ga ik googlen op Bastiaan Ragas.

nanos, (URL) - 21-11-’06 01:01
hook

Ik heb ook niets met beurzen eigenlijk!! de enige die ik wel enigszins leuk vond/vind is de vakantiebeurs. Maar tot mijn spijt heb ik al te veel niet leuke beurzen bezocht (trap er iedere keer weer in)

hook, (URL) - 21-11-’06 12:31
sebbo

Ik ben meer het Libelle type Hanscke(joker)

sebbo, (E-mail ) (URL) - 21-11-’06 14:34
Penguin

Margrietmutsen zijn ook mensen en soms zelfs hele leuke en lekker mensen hoor. Soms :)

Penguin, (URL) - 21-11-’06 19:36
WebLoes

Ik ben morgen aan de beurt maar dan naar de Country & Christmas Fair in Haarzuilens. Samen met mijn zus ga ik daar elk jaar naar toe, je loopt buiten langs kramen in tenten in een prachtige omgeving en af en toe loop je een grote tent in. Maar de rest komt op hetzelfde neer… En ik blijf het leuk vinden!

WebLoes, (URL) - 21-11-’06 20:11
V@nM@n

Ik ga wel naar de HCC dagen als ik de keus heb. Alleen dit jaar niet.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 21-11-’06 20:35
Carola

Ik moest zelfs al een keer betalen om een rommelmarkt op te mogen (in Nld), inderdaad is de lol er dan wel een beetje af..

Carola, (URL) - 23-11-’06 14:49
Ster

Ik word helemaal naar van beurzen. Ik wil geen toegang betalen voor iets waar ik voor alles dan nog eens een keer moet betalen.

Ster, (URL) - 24-11-’06 21:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.