DIERBARE HERINNERINGEN


Het was avond geworden. Buiten gierde de wind om het huis en in de keuken was het knus en lekker warm. De kachel kon de keuken net warm stoken, maar dan moest de deur naar de kamer wel dicht blijven. Daar was de kachel uit, Het was veel te duur  om door de week twee kachels te laten branden. Moeder zat aan tafel, onder de lamp kniekousen te breien. Ook zat er een jongetje aan tafel te kleuren. Een klein meisje liep wat met haar poppen heen en weer. Als haar vader niet thuis was mocht de grote libertystoel dienst doen als poppenbedje. Het liep al tegen bedtijd en voor ze zelf in haar nachtpon geholpen zou worden moest pop Lotje eerst nog een pyama aan. De poppenpyama had ze een paar dagen eerder van Sinterklaas in haar schoentje gekregen. Opeens gerammel aan de keukendeur die tevens buitendeur was. Ze schrokken er alledrie  van op. Het meisje zag hoe een zwarte hand zich tastend naar de lichtschakelaar bewoog en opeens was het donker. Tegelijkertijd hoorden ze heel veel getik op het zeil. Het duurde even voordat moeder de lichtschakelaar weer had weten te vinden, maar toen de lamp weer aan was zagen ze het. Allemaal pepernoten en ander strooigoed op de grond. De moeder spoorde de kinderen aan om het maar snel op te rapen en natuurlijk mochten ze het één en ander opeten. Toen vader een kwartiertje later van zijn boodschapje thuis kwam werd het hele verhaal in geuren en kleuren verteld. Toch wel jammer dat hij nu net niet thuis was toen Zwarte Piet kwam....

hanscke Dinsdag 05 December 2006 - 5:08 pm | | Standaard

negen reacties

Penguin

Ik ben vandaag de dag ook nog steeds verbaasd dat ik het nooit raar vond dat mijn vader altijd net even weg was als de Sint op het raam bonkte :)

Penguin, (URL) - 05-12-’06 17:48
V@nM@n

Prachtig verhaal…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 05-12-’06 20:51
Goentah

Mijn kinderen waren nooit verbaasd als hun vader thuis kwam vlak nadat er hard gebeld was en er een zak met cadeautjes op de stoep stond… Het was echt opmerkelijk dat hij Zwarte Piet altijd op een paar minuten na miste :-)

Goentah, (URL) - 05-12-’06 22:15
Renesmurf

Dat waren nog eens spannende tijden!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 05-12-’06 23:53
wies

he ja heerlijk. zulke herinneringen. je voelt de spanning weer als je dit leest.

wies, (URL) - 06-12-’06 08:40
Petra

Ook mijn vader ging altijd net even nieuwe sigaretten halen…

Petra, (URL) - 06-12-’06 11:00
noordmiep

ja..heerlijke tijden…behalve de armoede alhoewel we waren snel tevreden en wij hadden als kind geen kopzorg om geld.

en die boom…echt niet…er komt geen paarse gele rooie boom echt niet never nooit…

noordmiep, (URL) - 06-12-’06 17:46
Ster

Daarom mag ik bij bij de buren op het raam bonzen ;-)

Ster, (URL) - 06-12-’06 21:12
Jokie

Volgens mij missen heel veel vaders net het bezoekje van Zwarte Piet!

Jokie, (E-mail ) (URL) - 06-12-’06 21:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.