FEEST


Gisteren hadden we feest, nee ik was nog niet aan de beurt, al heb ik mijn verjaardagscadeau al wel om, de mooie bling bling ketting. Nee, het zat anders,
hij is gisteren 85 jaar geworden en dat hebben wij met een familie-etentje gevierd. Ik had er best wat tegenop gezien. Mijn vader komt uit een gezin van zes kinderen, waarvan hij en zijn broer nog overgebleven zijn. Ik had gedacht dat het toch vrij pijnlijk zou zijn om vooral de lege plekken te zien naast de zwager en schoonzuster en ook de afwezigheid van de beide andere zussen en zwagers. Natuurlijk was het zo dat zij die er allemaal niet meer zijn wel gemist worden, maar daarnaast was het toch een heel gezellig gebeuren. Naast wat kennissen en buren was het gezin van mijn broer er, waren wij er en zij
was er natuurlijk ook en stal de show. Achteraf denk ik dat het toch goed is, samen iets vieren als er iets te vieren valt en samen het verdiet delen als dat aan de orde is. Het was een mooi feestje waar we met zijn allen met genoegen op terug kunnen kijken.

hanscke Zondag 10 December 2006 - 2:00 pm | | Standaard

elf reacties

Renesmurf

Bij heel oud worden hoort het overblijven.
Dat hoef geen treurige boel te worden, en dat was het dan ook niet.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 10-12-’06 15:11
V@nM@n

Proficiat met je vader. Die van mij is ook al in de tachtig. Helaas wat aan het dementeren, maar zolang het goed gaat profiteren we er maar van.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 10-12-’06 17:05
sebbo

Van harte met je vader Hanscke. Mijn moeder zei altijd:“oud worden wil je graag, oud zijn valt tegen” Ze is twee jaar geleden overleden en werd 92. Ze had geen broers en zusters meer of kennissen van haar leeftijd. Ze heeft de laatste jaren als zwaar ervaren.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 10-12-’06 23:09
wies

ouders van die leeftijd, gefeliciteerd met je vader, zijn vaak al helemaal tevreden als zij temidden zijn van degenen die hen dierbaar zijn.

wies, (URL) - 10-12-’06 23:41
Goentah

Van harte, Hanscke, hij kijkt blij op de foto. Ben jij degene die naast hem zit? Ik zie bling-bling om de nek :-)

Goentah, (URL) - 10-12-’06 23:53
Petra

Vieren is altijd goed!

Petra, (URL) - 12-12-’06 10:28
Wieneke

Heel goed om dit soort dagen te vieren. Het leven wordt heel koud en kil als je dat niet meer zou doen. Zo lang er nog aan de mensen gedacht wordt die er niet meer bij zijn, zijn ze niet echt dood, he?

Wieneke, (URL) - 12-12-’06 12:16
Ster

Het is het waard om te vieren juist met allen die er nog zijn én de nieuwe generaties. Het is symbolisch voor het hele leven, oud en jong bij elkaar enook de lege plekken.

Ster, (URL) - 12-12-’06 20:22
Trieny

Nog van harte gefeliciteerd met je vader.
Ik kan me voorstellen dat het een dubbel gevoel geeft maar toch goed dat jullie het zo gedaan hebben.

Trieny, (URL) - 13-12-’06 09:44
hook

Er komen steeds meer lege plekken als je ouder word, als de herinneringen er nog maar zijn!

hook, (URL) - 13-12-’06 12:34
Carola

Gefeliciteerd nog met je vader. Het juist mooi toch om zulke feesten te blijven vieren samen. En misschien ook mooie herinneringen op te halen aan degene die er niet meer is. Zo zijn ze er toch altijd nog een beetje bij.

Carola, (URL) - 13-12-’06 21:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.