GEZWICHT


Ik ben dit jaar over stag gegaan. Al die jaren ben ik op het standpunt blijven staan, dat er voor mijn verjaardag GEEN plaats zou zijn voor een kerstboom, maar afgelopen week ging het kriebelen. Als ik 's avonds de hond uit liet, zag ik overal twinkelende lichtjes in de kamer. En opeens vroeg ik mij af waarom ik ooit deze regel ingesteld had.

O ja, ik weet het nog wel, vijfentwintig jaar geleden was heel Nederland nog niet zo vlot met het optuigen van de kerstboom. Ik denk dat ik midden twintig was, toen Patrick, het vriendje van dochterlief, beiden drie jaar oud, haar pareerde met de opmerking dat zij lekker al een kerstboom hadden toen dochterlief hem fijntjes liet weten dat haar moeder lekker jarig was. Enkele verjaardagsbezoekers hoorden dit gesnoef van de kinderen en al gauw was het tijdstip van het hebben staan van een kerstboom het gespreksonderwerp. Men was het unaniem met elkaar eens dat 15 december erg vroeg was.

Ik ben altijd bij dit standpunt gebleven tot deze week. Zoals ik al schreef begon het flink bij mij te kriebelen. Overal zag ik de gezelligheid en ik deed er niet aan mee. Pruilend begon ik er op een morgen tijdens het ontbijt over. P. viel bijna van zijn stoel en werd zelfs een beetje narrig. Het was toch iets wat ik zelf altijd als regel had verklaard.....

Ik gaf hem gelijk, maar vertelde ook dat ik van standpunt veranderd was. Dit jaar wil ik voor het eerst mijn verjaardag met kerstboom vieren. Iedereen is al in kerstsfeer en waarom zou ik dat dan niet doen? Bovendien vind ik, dat onze boom heus gezien mag worden. Ik ben altijd trots op de vier generatieballen die in de boom hangen. Zo hangen er wat ballen in, waaronder een vogeltje, vanuit mijn eigen kindertijd, een aantal ballen van toen ik puber was en ik mijn ouders de kop gek gezeurd had om een wat grotere boom vanwege het iets ruimere huis, de ballen die ik zelf in het eerste huwelijksjaar heb aangeschaft, een aantal ballen die de kinderen uitgekozen hebben en een aantal vrij nieuwe ballen omdat de kunstboom toch wel een stukje groter is dan de vroegere bomen met kluit.

En nu staat hij er dus; de kerstboom. Ik stel tevreden vast dat ik op mijn tijd heus met de tijd meega. Zo vier ik dus met veel genoegen voor het eerst mijn verjaardag in kerstsfeer.

hanscke Donderdag 14 December 2006 - 10:37 pm | | Standaard

twaalf reacties

wies

liggen je verjaarskadootjes dan ook al onder de boom? gefeliciteerd hoor. morgen zeker he?

wies, (URL) - 14-12-’06 22:56
Penguin

Leuk hoor. Ik ben niet jarig en ik heb ook al geen boom. Bewuste keuze hoor. Ik ben zowel met Kerst als Oud en Nieuw niet thuis dus vond het wat te veel gedoe.

Penguin, (URL) - 14-12-’06 22:59
Pinto

Hahaha, wat herkenbaar, vooral dat vogeltje (heeft die van jou nog wel een staart?) Alleen een kunstboom….nee dat kan ik niet. Die van ons ligt achter het huis omdat ik nog zo vroeg vond….eens zien of ik morgen naar de zolder ga om de vergeelde doosjes met ballen te zoeken…

Pinto, - 14-12-’06 23:11
Renesmurf

Ik wacht met smart op je foto!

Wij halen maandag pas een boom, altijd na de 16e december.

van harte gefeliciteerd!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 14-12-’06 23:25
Vrouwke

Nee, nee, ik laat me niet in de luren leggen door een kerstboom op je verjaardag. Het is nog niet zo ver…
Succes met de voorbereidingen.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 15-12-’06 07:19
Wieneke

Dus dan ben je NU jarig? Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren, Hanscke. Dat je maar een grote meid mag worden ;-)

Wieneke, (URL) - 15-12-’06 10:57
Hanscke

@Vrouwke: Ik ben toch echt vandaag jarig

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 15-12-’06 15:02
V@nM@n

Van harte gefeliciteerd, en gelijk heb je….

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-12-’06 22:06
Helen

Van harte gefeliciteerd!! :-)

Helen, (URL) - 16-12-’06 10:57
Trieny

nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bij ons is het die jaar net andersom. Normaal staat er een boom het weekend na sinterklaas, maar dit jaar kan ik er maar niet toe komen. Eigenlijk zou ik veel liever weer op Lanzarote zitten met de feestdagen.

Trieny, (URL) - 16-12-’06 20:06
Ster

Nog van harte gefeliciteerd. En dat is zo leuk van eigen regels: je mag ze altijd weer veranderen ;-)

Ster, (URL) - 17-12-’06 16:48
Petra

Nog gefeliciteerd. Ik houd me aan je oude regel ik ga hem vandaag pas zetten…

Petra, (URL) - 18-12-’06 08:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.