VERJAARDAGSANEKDOTE


U zult van mij geen verslag over mijn verjaardag lezen. Ik vind het altijd maar een heel gedoe en ik ben altijd weer blij als het voorbij is. Bovendien heb ik heel vaak het idee dat er altijd wel iets is wat beter had gekund en daar kan ik dan nog dagen over doormalen. Maar zo'n lange nasleep als het om het cadeau aan P. gaat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Misschien dat ik er over een paar jaar op verjaardagen om kan lachen, maar op dit moment nog niet. Toen P. deze zomer jarig was leek het mij leuk om hem twee kaarten voor Cirque du Soleil te geven. Op een mooie zomeravond probeerde ik dat op mijn laptopje te regelen. Twee dagen voordat wij met vakantie gingen kwamen de kaarten en toen bleek dat ik en niet bij het goede bureau was geweest en bij de bevestiging niet gezien had dat er een heel andere datum geboekt was. Kortom wij konden geen gebruik maken van de kaarten a E110 per stuk. Wij hebben ze via een vriendin aan haar familie geschonken, zodat de kaarten toch gebruikt zouden worden. Als dank kregen wij een enveloppe met inhoud. Dochterlief vond het ook maar sneu dat wij niet hadden kunnen gaan en van haar kregen we nog een musicalbon zodat wij van het geld en met bon naar een leuke musical zouden kunnen gaan. De keuze was al wel gemaakt, we wilden graag naar The Wiz. Dit alles kwam op mijn verjaardag weer ter sprake. Niet langer getreuzeld, in het weekend werd het per internet voor elkaar gemaakt. Alleen nu blijkt achteraf dat musicalbonnen alleen gebruikt kunnen worden als er telefonisch kaarten besteld worden. Dit staat echter niet op de instructie van de musicalbon. Daar staat vaag beschreven dat je een persoonlijk code krijgt en dat dan de bon opgestuurd kan worden. Dit kan dus alleen maar bij telefonische bestellingen, zo blijkt nu. Als verjaardagspraat is het geheel misschien wel leuk, maar voorlopig overheerst bij mij de ergernis. Gelukkig schenkt deze bos bloemen enige troost. 

hanscke Dinsdag 19 December 2006 - 6:26 pm | | Standaard

tien reacties

Penguin

Hmmmm… zit niet mee dus. En nu?
Trouwens. Nog gefeliciteerd geloof ik he? :)

Penguin, (URL) - 19-12-’06 18:48
Carola

Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag. Over een paar jaar kun je er misschien om lachen..??!

Carola, (URL) - 19-12-’06 21:41
V@nM@n

En zo valt een hele verjaardag achteraf alsnog in het water. Maar, een nieuw jaar nadert met nieuwe kansen.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 19-12-’06 21:58
Renesmurf

Je hebt je gal weer gespuwd, dat is nu helemaal leeg.
Hopelijk was het een opluchting, dan is je log daar nog goed voor.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 19-12-’06 23:55
nanos

Ik vier mijn verjaardag al jaren niet meer. De telefoon is nogal onrustig op die dag, dat wel. De kinderen komen in het weekend ervoor of erna, maar daar laat ik het bij. Het bevalt me prima!

nanos, (URL) - 20-12-’06 00:24
Michiel

Heel spijtig voor jullie al die missers. Ik kan het me helemaal voorstellen. Ik heb al zo veel ellende meegemaakt met dat soort dingen dat ik er gewoon niet meer aan begin. Uren aan de lijn met dure 0900 nummers, valse verwachtingen, onmogelijke voorwaarden, hou maar op.

Als ik nu nog ergens naar toe ga, wil ik gewoon in persoon ergens met contant geld aan een loket een echt kaartje kunnen kopen. Als dat niet kan om een of andere reden dan gaat het gewoon niet door. Dan zie ik het twee jaar later wel op de televisie.

Michiel, (URL) - 20-12-’06 00:45
Marieke

Mijn felicitaties met je verjaardag, ook al is het achteraf, het is oprecht gemeend. Wat een pech 2 keer … Hopenlijk gaat het een volgende keer wél goed. Ja, we hebben zorgen gehad, maar afwachten of er geen rest verschijnselen komen. Alledrie mijn kleinzoontjes zijn te vroeg geboren, Stan & Rik scheelt maar 2 dagen
zwangerschapsduur. Rik heeft 2 dagen langer in de baarmoeder gezeten dan Stan. Ze kwamen zo’n 5 1/2 week te vroeg. Maar Koen spant de kroon, hij kwam na een zwangerschap van 33 weken en 4 dagen. Wat voor ons een flinke verkoudheid is, was voor hem het R.S. virus wat gevaarlijk is voor veel te vroeg geboren baby’s en veel te kleine baby’s en Koen is allebei. Op het moment gaat het goed, hij drinkt wat hij moet drinken per dag, “maar ook geen druppel meer” zegt zijn moeder. Hoe gaat het met jouw 2 kleinkinderen?
Groet

Marieke, (URL) - 20-12-’06 16:44
Hanscke

@ Michiel: Ik heb ook schoon genoeg van dit gedoe. Misschien zet ik uit nijd de kaarten van de Wiz wel op E-bay. Ik hoef eigenlijk al niet meer. Bedankt voor je reactie, zo weet ik dat ik niet de enige ben die dit overkomt

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 20-12-’06 20:29
Jokie

Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! Maar wat een gedoe! Dat staat dan zeker weer in de iepkleinelettertjes die niet op de bon staan, maar wel te vinden zijn via de uitvergrote versie van de internetpagina???
Pfffff…

ot, nee, je had niet gereageerd op bericht van 15 december…

Jokie, (E-mail ) (URL) - 20-12-’06 22:15
Petra

Pfffff een kado met lange adem. Maar het gaat er heus nog wel van komen! Een gezamelijk uitje.

Petra, (URL) - 21-12-’06 14:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.