VREEMDE SNUITER


Gisteren deed ik een merkwaardige ontdekking. Zo af en toe wandel ik alle mogelijkheden van mijn weblog eens door en zo belandde ik op de pagina van checkstat waar onder andere de zoekmachines vermeld staan. Altijd leuk om te zien wie er allemaal op je log komen. Nieuwsgierig als ik ben bezocht ik een website van een voor mij totaal onbekende bezoeker. Ik was verbaasd toen ik op deze site http://frontaalkwab.bstn.nl/ een stukje naar beneden scrolde en een plaatje van Esonstad zag. Ik merkte dat het plaatje een link was, klikte dit aan en toen kwam ik tot mijn stomme verbazing op een site van mijzelf terecht. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het verhaal sloot helemaal niet aan bij de foto van Esonstad, bij nader onderzoek bleek deze mijnheer het verhaal over mijn viervoeter nodig gehad te hebben, daarvoor moet er een heel eind naar boven gescrold worden. Ik heb P. erbij geroepen en natuurlijk heeft hij een diepgaand onderzoek ingesteld. De site van deze vreemde snuiter heeft heel veel verborgen trucjes in zich. Als je het vraagteken aanklikt komt er een woord tevoorschijn en elke lettergreep heeft dan weer een link naar een anderre site. Kortom, deze mijnheer heeft heel wat afgefröbeld, maar of ik er nu zo blij mee ben dat hij gebruik heeft gemaakt van mijn weblog weet ik niet. Ik weet inmiddels wel zijn naam, ook dat heeft P. ontdekt.

hanscke Zondag 24 December 2006 - 1:16 pm | | Standaard

negen reacties

wies

dat had hij jou wel even mogen laten weten. ik vind het altijd vreemd om iets van mijzelf op een andere site te vinden. :(

wies, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 14:18
Michiel

Het zou een inbreuk op je auteursrecht kunnen zijn. Het hangt er van af hoe hij het precies gedaan heeft. Als het alleen maar een link naar jouw website is, is er niets aan de hand. Als hij delen gekopieerd heeft, had hij van te voren toestemming moeten vragen. Een tussenvorm is een ‘deep link’. Als hij dat in een frame op zijn eigen page neerzet is het een inbreuk. Jaja, er is heel wat jurisprudentie op dat gebied.

In de praktijk kun je er niet veel mee, tenzij je er een hoop geld tegenaan wilt gooien om advocaten in te huren en zo. Ik los het altijd maar op door de “schender” te bedanken voor de aandacht die mijn website krijgt. Meestal volgt er dan nog wat meer gratis reclame. ;-)

Michiel, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 18:20
Renesmurf

Ik vind dat alles wat op internet staat voor iedereen te gebruiken moet zijn.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 20:25
michiel

Ik heb het nog eens even bekeken en ik zie eigenlijk alleen maar leuke dingen. ja, inderdaad, het plaatje van Esonstad leidt terug naar jouw weblog waar hij mogelijk het plaatje vandaan geplukt heeft. De vraag is dan natuurlijk waar jij het plaatje dan weer vandaan hebt. Even googelen naar plaatjes van Esonstad leidt inderdaad snel naar jouw site. Maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat je dat plaatje ook niet zelf gemaakt hebt…

michiel, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 22:18
Hanscke

Ik schrijf ook niet dat hij dat niet had mogen doen, ik was vooral heel verbaasd dat ik zoiets door toeval ontdek. En ik vind zijn site zo verschrikkelijk knap in elkaar zitten dat dat heus een kijkje waard is. Druk vooral op de lichtgetinte vraagteken links boven

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 23:11
fialas

Ben het eens met Renésmurf. maar ik vind wel dat je bij een foto die niet van jezelf is de naam van de fotograaf moet vermelden. Kwam overigens onlangs al googelend mezelf tegen en dat was een rare ervaring.

fialas, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 23:16
Roelof

Als je je foto’s op publiceerd op internet dan kun je er donder op zeggen dat anderen er gebruik van maken. Zelf ook al ondervonden.

Roelof, (URL) - 24-12-’06 23:59
V@nM@n

Het internet is van iedereen, ik publiceer geen zaken waarvan ik niet wil dat andere er misbruik van maken. Maar evengoed een aardige site.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 09:22
Goentah

Ik ben het ermee eens dat internet door iedereen te lezen/bekijken is, maar dat het VAN iedereen is gaat verder. Volgens mij bestaat er wel degelijk auteursrecht.

Goentah, (URL) - 26-12-’06 17:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.