SELECTIEF GEHEUGEN.


Ik heb een probleem! En het probleem is, dat ik een woord vergeten ben, en juist over dit woord wilde ik een artikeltje schrijven. Het  is een woord wat ik nog niet kende en het staat in het boek "Schaduwzuster" van Simone van der Vlugt op bladzijde 79 links boven aan. Alleen ik kan het niet opzoeken, want ik heb het boek uitgeleend

Zondagmiddag ben ik begonnen met het lezen van dit boek. Zondagavond en maandag overdag moest ik dit lezen hinderlijk onderbreken door andere bezigheden. Zo ervaar ik dat, want als een boek mij boeit, word ik net een junk. Ik moet zal en wil die letters verslinden, bladzijde na bladzijde tot het boek uit is. Daarom begin ik in hele drukke tijden ook maar niet aan een boek, want het risico is veel te groot, dat ik mijn verplichtingen niet nakom.

Zo kwam ik maandag laat in de middag, toen ik weer tijd had om verder te lezen, dat woord tegen. Normaal pak ik dan een papiertje en schrijf het woord op om mij daar later eens in te verdiepen, maar dit keer gunde ik mij daar geen tijd voor. Ik prentte het woord goed in en veiligheidshalve nam ik bij die inprenting ook het paginanummer mee om dit later op te kunnen schrijven om vervolgens weer snel verder te kunnen gaan met lezen.

Nu zou ik even tijd hebben om mijn gedachten over dat woord te laten gaan, maar ik kan het mij met geen mogelijkheid meer herinneren. Alleen het bladzijdenummer, maar zonder boek heb ik daar niet zo veel aan. Lastig zo'n selectief geheugen! 


hanscke Woensdag 02 November 2005 - 5:16 pm | | Standaard

zeven reacties

Penguin

Is het trapleuning?

Penguin, (URL) - 02-11-’05 19:31
Penguin

Is het broekhoest?

Penguin, (URL) - 02-11-’05 19:31
Merlijn

De volgende keer gewoon die letters omzetten in cijfers …. :-)

Merlijn, (URL) - 02-11-’05 20:00
momoniek

Het voordeel is dat je er nu twee stukjes over kan schrijven.

Ben wel benieuwd naar je bijzonder woord. Ik ga je in de gaten houden. ;)

momoniek, (URL) - 02-11-’05 20:27
Carola

Je zal er maar mee zitten! Even de lener bellen en vragen wat voor woord daar staat en vragen of ie weet wat dat betekent? Was het querulant?

Carola, (URL) - 02-11-’05 20:39
Boles

Wat hoop je nu eigenlijk te bereiken? Dat iemand het boek in zijn/haar kast heeft staan of het toevallig gelezen heeft en zich dat woord nog herinnert? Of is het gewoon wat frustratie wegschrijven?

In ieder geval veel succes met wachten tot je het boek weer terug krijgt.

Boles, (URL) - 02-11-’05 23:52
SMEK

Grinnik… irritant lijkt me dat. Het schiet je vast binnenkort weer te binnen, waarschijnlijk op een moment dat je weer geen papiertje bij de hand hebt ;o) Ben benieuwd wat het nou was!

SMEK, (URL) - 03-11-’05 20:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.