OVERDAAD SCHAADT


Ik heb mijn standpunt bepaald. Ik ga mij niet druk maken over de banaliteiten des levens van dit moment. Ik had weliswaar willen schrijven over de uitpuilende trein van gisteren die stop gezet en ontruimd werd. Ik was namelijk blijven zitten met de vraag hoe dit verder afgewikkeld was. Hadden de passagiers verder moeten lopen, of had de helft opnieuw mogen instappen en moest de rest wachten op een volgende trein? Wij, de luisteraars van de nieuwsberichten werden hierover verder niet geïnformeerd. We mochten er met zijn allen naar raden. Vanmorgen las ik op de site van een groot landelijk dagblad de ware toedracht. Oké, voor mij is het daarmee afgehandeld en wil ik er geen woord meer aan weiden.

Dan de storm. Ook zo'n hot item vandaag. Ja heus, er stond een hele stevige bries, dat zal ik zeker niet ontkennen. En gelukkig voor het KNMI heeft de wind een aantal malen de limiet van 100 en 110 kilometer gehaald, zodat het weeralarm wat afgegeven was, gerechtvaardigd is. Ook dat is dan hiermee afgehandeld.

Dan ga ik vervolgens naar het gevecht van de twee televisiezenders die strijden om de kijkcijfers van het publiek. Beide zenders brengen een ijsdansshow met ongeveer dezelfde inhoud op hetzelfde tijdstip. Beide zenders starten een avond eerder.  En nog wel op het tijdstip waarop een aflevering van DE MOL wordt uitgezonden. Pure zelfoverschatting van die twee zenders, want heel veel kijkers willen dat ook zien.

De vorige keer, nog maar een paar maand geleden, heb ik heus genoten van de SBSversie Sterren Dansen Op het IJs. Als ik veel tijd en zin had keek ik wel eens even naar de RTLversie op zaterdagavond, maar het was dan net of ik vreemd ging. Het waren niet "mijn" sterren waarin ik geinteresseerd was. "Mijn" Hein Vergeer was er niet bij en daarom vond ik het minder leuk.

Nu men zo verwikkeld is geraakt in deze concurrentiestrijd gaat het mij alleen maar tegen staan. Ik wil niet eens meer kiezen.Ik heb even heen en weer gezapt en ik kwam al snel tot de conclusie dat het alleen maar meer van hetzelfde is. Ik haak af. Het is voor mij zo wel genoeg geweest. Ooit zong Liesbeth List zo treffend: we namen te veel te vaak. Daar moet ik steeds maar aan denken. Met een kleine variant daarop zeg ik nu: Ze geven te veel te vaak. Ze doen maar, ik maak me er niet druk om, ik ga gewoon niet meer kijken. Niet naar de ene zender en niet naar de andere. Ik ga wel iets voor mijzelf doen. 

hanscke Donderdag 11 Januari 2007 - 10:43 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Dat gelijktijdig uitzenden doen ze goed, dat is pas concureren, dat moeten ze met de soaps ook doen.
TV is vooral concepten uitmelken, dat zie je altijd, ook bij big brother en zo, ach, ze doen maar, ik kijk wel wat anders.

En het waaide hier ook enorm vandaag, niks aan.

Renesmurf, (URL) - 12-01-’07 00:33
noordmiep

ha en wat vind je dan van al die makeovers huizen, mensen, tuinen, kamers bahbahbah

noordmiep, (URL) - 12-01-’07 13:27
Helen

Ik word een beetje moe van al diezelfde programma’s…

Helen, (URL) - 12-01-’07 18:20
Ster

Ik heb de vorige series niet gevolgd en ook bij deze heb ik toaal niet de neiging om te kijken.

Overigens waait het nu ook nog behoorlijk hard.

Ster, (URL) - 12-01-’07 21:27
Hanscke

Toevoeging: Yep, ik weet nu wat mij zo irriteert van die concurrentieslag, ten eerste als ik naar één van beide programma’s ga kijken doe ik mee aan dat gevecht en dat wil ik niet. Ten tweede: door het tegelijkertijd uit te zenden wordt mij het gevoel ontnomen om heel kneuterig lekker samen met zijn allen als één Nederland, als één grote familie, naar één en hetzelfde onschuldige verstrooiíngsprogramma te kijken. Nee in plaats daarvan word ik partij gemaakt en daar onttrek mij aan.

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 12-01-’07 21:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.