TWEE DRUPPELS


Eén dezer dagen ben ik weer een beetje jarig. Ik weet wel, de aandacht zal dan niet naar mij uit gaan en felicitaties zal ik ook niet krijgen, maar elk jaar beleef ik heel stilletjes voor mijzelf opnieuw het feit, dat ik moeder ben geworden. Het is al een flink aantal jaren geleden, maar ik weet het nog als de dag van gisteren. Ondanks dat ik nog een beetje erg jong was, heb ik er nooit spijt van gehad, dat ik moeder ben geworden. Ook de niet helemaal vlekkeloos verlopen bevalling heeft nooit een schaduw over de geboorte van haar kunnen werpen. Ik ben vanaf het moment dat ze er was altijd heel blij met haar geweest en hoewel ze nu vijfendertig jaar wordt, is en blijft ze mijn meiske! En wat is het mooi, dat ik haar, nu op haar beurt, moeder kan zien zijn. Ooit schreef ik dat ik het geweldig vond om te zien hoe zij het leven doorgeeft en dat vind ik nog steeds. Maar ik vind het ook prachtig om via haar kind even terug te blikken in mijn verleden, naar de tijd dat zij klein was. Zoals Rixte nu op haar stoeltje zit, is ze sprekend haar moeder. Ik zie eigenlijk weinig verschil. Het is het beeld wat ik nog steeds van mijn kind heb, toen zij klein was. En nu niet allemaal gaan steigeren en zeggen dat Rixte toch echt een nieuw eigen mensje is en een eigen leven heeft, heus dat weet ik, maar ik mag zo graag af en toe even terugblikken. 

hanscke Vrijdag 12 Januari 2007 - 10:27 pm | | Standaard

zes reacties

nanos

Dat vergeet je nooit en zo ben je heel vaak (Nou ja, soms een beetje) jarig. Ik vier ook volgende week weer. Dan word ik dertig. Wat een leeftijd hè, als je kind dertig wordt.
Ook zij gaf het leven al door. Ze heeft twee zoontjes, 3 en net 1. Het blijft me verbazen.

nanos, (URL) - 12-01-’07 22:55
Renesmurf

Tja, ik geef het leven niet door, ik hoop ook niet dat dat van me verwacht wordt.

Hoe dan ook, geniet er maar lekker van!

Renesmurf, (URL) - 12-01-’07 23:10
wies

gelijk heb je hoor. ook ik kan zo naar mijn kinderen kijken en zien hoe ze eigenlijk nog net zo kunnen kijken als toen ze klein waren. laat staan als ik ooit nog eens kleinkinderen krijg.

wies, (URL) - 12-01-’07 23:30
V@nM@n

Daar is helemaal niets mis mee hoor…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 12-01-’07 23:36
noordmiep

en als je van rixte nu even een zwart wit foto maakt dan zit jij daar… raar het debbie is nu 25 en het blijft toch mijn kleine meis…sja..nou bijna feli hoor met je 35 jarige bevalling :)

noordmiep, (URL) - 13-01-’07 16:01
Ster

Dat is juist het mooie van oma zijn. Je zit jouw kind weer terug in je kleinkind. Gefelicteerd met jouw meis en met het vieren van het feit dat jij moeder was geworden.

Ster, (URL) - 14-01-’07 10:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.