MOORDPLOT


Ik heb mij weinig bezig gehouden met de storm. Zo af en toe heb ik even wat beelden op de televisie gezien, maar verder heb ik heerlijk zitten lezen. Ik was begonnen in een boek van René Appel: LOS GELD en het moest uit. Hier en daar was het best spannend. Van tijd tot tijd moest ik het boek even wegleggen en iets anders gaan doen, daar anders de spanning bij mij te hoog op zou lopen.

Ach, ik begin het genre van de schrijvers van deze tijd wel wat te kennen en te herkennen, maar iedere keer word ik toch weer door zo'n literaire thriller meegesleept. In heel veel van die verhaallijnen is het nodig om iemand uit de weg te ruimen en dat wordt dan ook gedaan. Meestal zijn de personages hele gewone mensen, net zoals jij en ik, mijn buren, of mijn familie. En toch gaat zo iemand over tot het vermoorden van iemand, al dan niet in een goed opgezet plan.

Ik heb heel lang de wens gehad om zelf een boek te schrijven, maar ik vraag mij af of ik het voor elkaar zou kunnen krijgen om "mijn" personage zoiets te laten doen. En als ik dat zou kunnen beschrijven, de juiste toon zou kunnen vatten zo vraag ik mij af, ben ik dan niet bijna net zo slecht als iemand die het ook uitvoert? Ik zou heel veel inlevingsvermogen moeten hebben en ik weet niet of ik dat wel wil. Want......

Ik kan bijna niet begrijpen  dat een 22 jarige vrouw, met gebruik van haar volle verstand, verantwoordelijk wordt gehouden voor de sabotage van een parachute, maar ze wordt niet voor niets van moord beschuldigd. Een 37 jarige vrouw, moeder van twee kinderen viel te pletter omdat de parachute niet open ging. Het motief zou de strijd om de liefde van een man uit Eindhoven zijn.

Misschien is het een heel mooi plot voor een boek, maar als zoiets in werkelijkheid gebeurt vind ik het gruwelijk.

hanscke Vrijdag 19 Januari 2007 - 4:15 pm | | Standaard

zeven reacties

Ster

Inderdaad onbegrijpelijk dat zij zoiets gedaan zou hebben.

Ik denk niet dat je net zo slecht bent als een personage wat je bedenkt voor een boek. Wel is er een heel groot inlevingsvermogen nodig om dit soort boeken te schrijven.

Ster, (URL) - 19-01-’07 22:03
Renesmurf

Ja, dat is heel erg gruwelijk.
Dat heb je in tv serie`s ook vaak, dan is het zo gruwelijk, maar helaas vaak waar gebeurd.

Renesmurf, (URL) - 19-01-’07 23:05
Galadriel

ja maar ze zeggen niet voor niets dat de werkelijkheid soms gruwelijker is dan de fantasie

Galadriel, (URL) - 20-01-’07 11:57
V@nM@n

Je kunt beter een goed boek lezen dan je zorgen maken over een storm waar je toch geen invloed op hebt.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 20-01-’07 16:13
Merlijn

Voor het schrijven van een boek zou het maar wat fijn zijn als je dat wél zou kunnen begrijpen… Het helpt enorm als je je in kunt leven in de gedachten van anderen …

Merlijn, (URL) - 21-01-’07 11:40
Barbara

Ik ken René Appel vooral van zijn boeken over Tweedetaalverwerving, wist wel dat hij ook misdaadromans schrijft, zo te lezen zijn die ook zeer de moeite waard?

Barbara, (E-mail ) (URL) - 21-01-’07 15:16
sebbo

Het is lang geleden dat ik een boek gelezen heb waarbij ik af en toe moest stoppen omdat het te spannend werd. En al die gruwelijke dingen zoals die 22 jarige vrouw. Dat zou ik niet kunnen bedenken (denk ik)

sebbo, (E-mail ) (URL) - 21-01-’07 18:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.