VAKDAG


Nee, ik ben niet opnieuw aan het sinterklaas vieren geslagen en ook niet Sint Piter (daar kom ik binnenkort op terug), nee ik ben bepakt en bezakt teruggekomen van een "inspirerende vakdag voor de MBO-docent", gehouden in de jaarbeurs van Utrecht. Het was me een drukte van jewelste. Er was veel, heel veel; van alles wat maar ook iets met het onderwijs te maken had, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, kinderopvang noem het en het was er. Van onderwijsmethodes tot meubilair, van folders over schoolkampen en schoolreisjes tot demonstraties op allerlei ICTgebied. Natuurlijk heb ik bij de uitgeverijen van lesmateriaal voor mijn eigen opleiding gekeken. Ik heb zelfs een workshop, wat in mijn ogen een presentatie was, gevolgd, maar ik heb mij helemaal verlekkerd bij het materiaal voor de basisschool. Leuke educatieve puzzels en andere spelletjes. Prachtig materiaal. Ik heb wel een paar posters gekocht, Ã©Ã©n met de tafels tot tien, dit om om een lokaal aan te kleden en om aan mijn leerlingen OA-assistenten de tafels te leren. Er waren wat beursaanbiedingen waarbij je wat kinderboeken kon kopen. En daar vond ik Dribbel voor een schappelijk prijsje. Regulier was het niet meer te koop, maar ik ben nu apentrots dat ik het toch heb kunnen bemachtigen voor Rixte. En 2 dikkartonnen boekjes over Elmar voor één euro per stuk. Met een collega heb ik een prima dag gehad, maar ik sta er wel van te kijken hoe alles wat ook maar iets met onderwijs te maken heeft dik business is. Is dit nu wat men bedoelt met concurrerend werken?
hanscke Dinsdag 23 Januari 2007 - 7:02 pm | | Standaard

negen reacties

Galadriel

ja ik denk dat je conclusie juist is…maar die tasjes zijn niet te versmaden zeg!

Galadriel, (URL) - 23-01-’07 19:16
V@nM@n

Zo zie je maar weer dat ook daar de commercie achter zit. Verder niet mis mee, maar of het nu echt goedkoper wordt daardoor waag ik te betwijfelen…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 23-01-’07 20:32
Brillie

Oja, er waren meer mensen die daar na toe zijn geweest…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 23-01-’07 22:00
Renesmurf

Ze schijnen daar een enorme omzet te hebben.
Maar ja, de spullen zijn altijd nodig.

Renesmurf, (URL) - 23-01-’07 23:56
Trieny

Dribbel blijft leuk. Hoe vaak ik die wel niet voorgelezen heb en hoe vaak die op herhaling uit de bieb kwam….

Trieny, (URL) - 24-01-’07 15:59
Roelof

Als ik al die ´inspirerende dagen´ zou moeten bezoeken dan ben ik iedere maand wel ergens op een beurs te vinden. Geloof niet dat de baas dat zo´n goed plan vind.

Roelof, (URL) - 24-01-’07 22:11
noordmiep

als je er een beetje ideeen hebt opgedaan dan was het dus een goeie dag…

noordmiep, (URL) - 24-01-’07 22:29
Penguin

Workshop is zo’n enorm modewoord

Penguin, (URL) - 25-01-’07 19:31
sebbo

De kinderen hier zijn verzot op Dora. Dribbel is alweer van een generatie eerder.:-)

sebbo, (E-mail ) (URL) - 25-01-’07 21:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.