IK WEET HET WEER


Op de vraag van mijn partner of ik slecht geslapen had wist ik maar één antwoord. Een wedervraag. Ik stelde dan ook agressief de vraag, bestaande uit één woord HOEZO? Uit zijn uiteenzetting leidde ik af dat mijn teint nogal vaal en wit was en ook dat ik met ongebruikelijke te grote ogen de wereld in keek. Duidelijk een bewijs aan slaapgebrek, wat ook gedeeltelijk waar was. De eerste helft van de nacht had ik me suf liggen piekeren over het woord wat mij ontschoten was. Halverwege de nacht wist ik weer dat het woord met wei begon. Ik sloop naar beneden en zette de computer aan. Ik tikte onder de zoekmachine het woord wei in waarop alle woorden met een w die ik al eens had opgezocht  in alfabetische volgorde weergegeven werden. En opeens had ik het. In het boek werd door twee personages een derde persoon een weirdo genoemd. Ik had er nog nooit van gehoord, maar uit de context kon ik wel afleiden, dat met een weirdo een beetje een rare bedoeld werd. Snel gooide ik het woord in de zoekmachine en dit kwam er uit:

met als ondertiteling: DE ALLEREERSTE WEIRDO'S, Het was december 1986..... link

Tevreden ging ik terug naar bed. Eindelijk wist ik het woord weer en ik wist nu ook de betekenis. Dat maakte de te korte nacht echt wel goed. Ik zal dit woord dan ook niet snel meer vergeten.


hanscke Donderdag 03 November 2005 - 10:46 pm | | Standaard

vier reacties

Penguin

Weirdo komt van het Engelse weird wat vreemd betekent. He is a real weirdo…..leipo vrij vertaald.

Penguin, (URL) - 04-11-’05 00:06
Rose

Kende je het woord weirdo niet? Voor mij een veelgebruikt begrip. Misschien komt het omdat ik zo veel weirdo’s ken…

Rose, (URL) - 04-11-’05 11:25
SMEK

Grinnik…… vreemd dat je nou net dát woord vergeten was!

SMEK, (URL) - 05-11-’05 16:11
momoniek

hahahaha, dus dat was het woord. Grappig.

momoniek, (URL) - 06-11-’05 16:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.